KİB Başkanı Hasan Osman Sabır’dan açıklama

Bilindiği üzere, hemen her fındık hasat döneminde, fındık fiyatları ile ilgili olarak belli bazı kesim ve kişilerce, gerek TMO’nun alım fiyatları gerekse serbest piyasada oluşan fiyatlar hakkında kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici demeçler verilmekte, üyelerimiz haksız yere hedef gösterilmektedir.

info@karadenizekonomi.com / 1.10.2022

KİB Başkanı Hasan Osman Sabır’dan açıklama

Bu durumun bu sezonda da yinelendiğini, sanayici, ihracatçı firmaların karalama kampanyaları ile yine hedef gösterildiğini, kamuoyunda oluşan tepkiler ve şikayetlerin sonucunda da Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunulduğunu gözlemlemiş bulunuyoruz.

Bunun bir sonucu olarak Rekabet Kurumu yetkililerinin incelemelerde bulunmak üzere bölgemizde bulunduğunu, sanayici ve ihracatçı firmalarımızın tesislerini ziyaret ettiklerini öğrenmiş bulunuyoruz.

Ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü arasında bulunan fındığın ihracatçıları olarak kamuoyunun bilmesini isteriz ki, tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntı ve durgunluk nedeniyle bu zor günlerde sanayici ve ihracatçılarımızın tüm enerji ve çabasını,  her zaman olduğu gibi dünya fındık tüketimini Türkiye orjinli olarak artırmak için çalışmalarda bulunmak yerine, bu tür konulara mesai harcamak zorunda kalmasının son derece yanlış olduğunu düşünmekteyiz.

Sorunumuz yanlış ve hatta olmayan uzun vadeli ürün politikasıdır. Popülist politikalarla bir yere varamayız. Üretici, tüccar, kırma tesisleri, ihracatçılar ve son kullanıcılar hepimiz bu ürünün tüm aşamalarında birer sac ayağıyız. Eforumuzu ürünümüzün diğer üretici ülkelere göre mukayeseli üstünlüğünü; kalite, lojistik, fiyat ve sürdürülebilirlik konularında artırmaya harcamak istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile arzederim. 30.09.2022

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar