Ordulu sağlıkçılardan örnek Sağlık Platformu

Ordu’da tüm sağlık sistemini temsil eden sivil toplum kuruluşları Ordu ilinden, tüm ülkeye model olabilecek bir Sağlık Platformu oluşturulması için ilk adımı attılar.

info@karadenizekonomi.com / 3.08.2022

Ordulu sağlıkçılardan örnek Sağlık Platformu

Ordu Tabip Odası’nın çağrısı üzerine bir araya gelen Ordu Tabip Odası, Ordu Aile Hekimleri Derneği, Sağlık Sen Ordu Şubesi, Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi, Ses Ordu Şubesi, Genel Sağlık İş Ordu İl Temsilciliği ve Hekimbirliği Sendikası Karadeniz Bölge Başkanlığı Sağlık Platformunu oluşturdular.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Ordu Sağlık Platformunun, hekimlerimizin, sağlık profesyonellerimizin ve sağlık personellerimizin yeniden hak ettikleri saygınlığa kavuşabilmeleri için ve milletimizin hak ettiği sağlık hizmetini layıkıyla alabilmeleri adına oluşturulmuş, ülkemiz yararına çalışma planlayan bir oluşum olarak insiyatif alması hedeflenmiştir” diyerek Sağlık Platformunun amacını açıkladı.

Ordu Sağlık Platformu’nun ilk görevi olarak şu açıklamalar yapıldı:

“Sağlık camiasında hekimlerimize, sağlık profesyonellerimize ve sağlık personellerimize malesef kendini bilmezler tarafından reva görülen hekime ve sağlık personeline şiddete karşı, birlikte ve topyekün olarak mücadele etmektir. 

Bu amaçla her zaman yanımızda olan güzide Ordu medyası ve yazılı basının da desteği alınarak, eğitim çalışmalarının planlanması, il mülki amirlerine ve bürokratlar ‘a konu hakkında bilgi verilmesi, ve desteklerinin alınması, özellikle okullarda ve camilerde bu konuya ağırlık verilmesi, görüş alışverişinde bulunulması, Sağlıkta şiddet ile mücadelenin yanında, sağlık sistemi içerisinde var ise kötü davranışların, mobbing’in de sistem dışına çıkarılması için elbirliğiyle mücadele edilmesi kararındayız. 

Ordu Sağlık Platformu, mesleki haklarının saygınlığının yeniden kazanılmasına hizmet edecek, dolayısıyla vatandaşlarımızın da daha kaliteli sağlık hizmeti almasına katkı yapacak en kapsamlı sivil toplum hareketi olma çabasında gayret edecektir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar