Sağlık turizmi olmazsa olmazımız

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, Ordu’nun sağlık turizmi konusunda önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Kuruluş olarak biz de bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Sağlık turizmi, Ordu için olmazsa olmaz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 13.03.2023

Sağlık turizmi olmazsa olmazımız

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, şehrin sağlık turizmi konusunda önemli atılımlar yaptığını, yapı olarak kendilerinin de bu konuya büyük önem vererek, çalışmalara hızla devam ettiğini dile getirdi.

Ordu’nun doğal güzellikleriyle sağlık turizmi için büyük avantajlara sahip olduğuna dikkat çeken Durak, “Sağlık turizmi; bilgi, birikim ve güven üstüne kurulur. Taşıdığımız avantajlarla, özellikle Gürcistan, Azerbaycan’dan gelen hastaları şehrimize getirmemiz gerekiyor. Hastanemizin 2023 stratejileri, planlamaları tamamen sağlık turizmi üzerine yapılmış. Bu sene, cihaz parkurlarımızın yenilenmesiyle ilgilenmeye devam ediyoruz ve en iyi teknolojileri kullanmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Ordu’muzun özel bir yer olduğunu göstermek açısından sağlık turizmi çok önemli. Operasyon öncesi ve sonrasında şehrimizi iyi tanıtmalıyız. Elimizden geldiği kadar en iyi şekilde hazırlıklarımızı, envanterlerimizi hazırladık ve acentelerle görüşemeye devam ediyoruz” dedi.

ÜNYE ÇOK AVANTAJLI

Ünye’nin ulaşım konusunda iki havalimanına da yakın olması nedeniyle büyük avantaja sahip olduğuna dikkat çeken Durak, “Ülkemizde sağlık branşında verilen eğitimin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu iyiliği artık bir avantaja çevirmek gerektiğini düşünüyorum. Ordu’muz çok güzel bir şehir. Doğası ve gelişmişliği açısından bence sayılı büyük şehirlerden bir tanesi. Bu güzellikleri iyi sağlık hizmeti ile birleştirdiğimiz zaman sağlık turizmi o zaman başlıyor. Ünye, iki havaalanının tam ortasında yer alıyor ve lojistiği çok kuvvetli bir şehir. Kurvaziyer gemileri de şehrimize gelmeye devam ettiği sürece daha da iyi yol alacağımızı düşünüyorum.

ADIMLARI HIZLANDIRMALIYIZ

Durak, sağlık turizmi konusunda Gürcistan, Rusya ve Azerbaycan’dan gelen taleplerin Ordu’ya yönlendirilmesi gerektiğine değinerek, “Sağlık turizmi için Türkiye'ye gelenlerin yüzde 60’ı karayolunu tercih ediyor. Gelenlerin yüzde 5’ini Ordu’ya çekebilirsek, sağlık turizmi çok önemli bir başlangıç yapmış oluruz. Gürcistan'dan ve Azerbaycan’dan gelen hastalarımız var. Önümüzdeki süreçte de çok daha kararlı ve doğru adımlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

HER ZAMAN EN ÖNEMLİ KONUMUZ OLACAK

Hastanelerinde birçok farklı branşta nitelikli sağlık hizmeti sunulduğunu dile getiren Durak, şu ifadelere yer verdi: “Aktif olarak bütün sağlık teknolojisini yakından takip edip, parkurlarımızı ona göre yenilemeye çalışıyoruz. Hastanemizin ana hedeflerinden bir tanesi de parkurun her zaman aktif olması, teknolojinin en üst seviyede kullanılması, tanı ve tetkikin doğru yapılıp, doğru tedavinin uygulanmasıdır. Bundan sonraki süreçte iki ana konumuz var. Birincisi; kalifiye ve işini bilen hekimlerle çalışmaya devam etmek. İkincisi de; doğru, envanter ve malzemeyle çalışmaya devam etmek. Ekibimizi zaten sürekli eğitiyoruz ve yetiştiriyoruz. bunların desteklenmesi açısından sağlık turizminin de her zaman ön planda tutacağız. Sağlık ihracatının Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından çok büyük avantaj olacağını düşünüyoruz. Ülkemizin geçirdiği ekonomik krizlerdeki en büyük sorun döviz girdisi sağlayamamak. Onun için sağlık turizmi her zaman en önemli konumuz olacak.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar