Sanayi üretimi, yeniden negatife döndü

Sanayi üretimi nisanda aylık bazda yüzde 0,9 gerilerken, yıllık bazda yüzde 1,2 düşüş gösterdi. Mart ayı için aylık yüzde 5,5'lik artış yüzde 5,8'e revize edilirken, yıllık yüzde 0,1 daralma olarak açıklanan veri yüzde 0,4 artış şeklinde güncellendi.

info@karadenizekonomi.com / 9.06.2023

Sanayi üretimi, yeniden negatife döndü

Sanayi üretimi, nisan ayında bekletilerden sapma gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi yıllık yüzde 1.2 artış beklentisine karşın, yüzde 1.2 daraldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0.9 geriledi.

Yılık bazda, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 12,2 imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,3 azaldı.

Aylık bazda; madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,0 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar