“TarımCebimde” uygulaması üreticilerin işini kolaylaştırdı

Üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “TarımCebimde” mobil uygulamasını cep telefonlarına indirerek kullanmaya başladı. Çiftçinin ve üreticinin iş ve işlemlerine kolaylık sağlayan mobil uygulamada kullanıcı sayısı ilk 1 ay içinde 100 bini geçti.

info@karadenizekonomi.com / 2.02.2023

“TarımCebimde” uygulaması üreticilerin işini kolaylaştırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tasarlanan uygulamada; “Bitkisel Üretim”, “Hayvansal Üretim”, “Desteklemelerim”, “e-Devlet Hizmetleri”, “Destek Takvimi”, “Eğitim- Yayın” ve “Faydalı Bilgiler” menüleri yer alıyor.

     Uygulama sayesinde üreticiler, daha önce hayvanlara ilişkin doğum, ölüm, düşen küpe bildirimleri ve ÇKS belgesi alma gibi Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabildikleri iş ve işlemlerini akıllı cep telefonu uygulaması sayesinde gerçekleştirebiliyor. Hem zamandan hem de maddi imkânlardan tasarrufu sağlayan mobil uygulamaya, ülke genelindeki çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar