Tokat'ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Sigorta Şirketlerinden DASK Uyarısı

Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli olarak yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük bir paniğe neden oldu. Deprem, çevredeki birçok ilde de hissedildi.

info@karadenizekonomi.com / 29.04.2024

Tokat'ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Sigorta Şirketlerinden DASK Uyarısı

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin ardından hasar gören binalara vatandaşların girmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Tokat'ta sık sık meydana gelen depremler, vatandaşları endişelendirdi.

 

Sigorta Şirketleri: Zorunlu Deprem Sigortası Hayati Önem Taşıyor

Tiryaki Sigorta işletme sahibi Cantürk Tiryaki, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Depremlerin sık yaşandığı ülkemizde, DASK'ın hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Tiryaki, Zorunlu Deprem Sigortası'nın vatandaşların güvence altına alınması için kritik bir rol oynadığını vurguladı. DASK, deprem ve depreme bağlı riskler karşısında sigortalı konut sahiplerine maddi destek sağlayarak, yaşamın normale dönmesine katkıda bulunuyor.

 

DASK: Depremin Ardından Hayatın Kaldığı Yerden Devam Etmesi İçin Güvence Sağlıyor

Cantürk, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemine dikkat çekerek, "DASK, depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik bir teminat sistemidir" dedi. Ayrıca, "DASK, deprem sonrasında yaşamın kaldığı yerden güvenle devam etmesini amaçlar. Deprem sonrasında oluşabilecek zararların en hızlı şekilde tazmin edilmesi, DASK'ın başlıca hedefleri arasındadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara DASK Uyarısı: Güvencenizi Alın, Geleceğinizi Koruyun

Cantürk, deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olan ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası'nın öneminin her geçen gün arttığını vurgulayarak, sigorta şirketlerinin vatandaşları DASK hakkında bilgilendirerek, güvencelerini alarak geleceklerini korumaları konusunda uyardığını belirtti.

 

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar