Trump: Venezuela’daki geçici yönetim, 50 milyon varil petrolü ABD’ye verecek

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’da kurulan geçici yönetimin yaptırım altındaki 30 ila 50 milyon varil petrolü ABD’ye teslim edeceğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 7.01.2026

Trump: Venezuela’daki geçici yönetim, 50 milyon varil petrolü ABD’ye verecek

 

Trump, petrolün piyasa fiyatından satılacağını ve elde edilecek gelirin kendi kontrolünde olacağını belirterek, bu kaynağın hem Venezuela hem de ABD halkının yararına kullanılacağını söyledi.

Trump’ın açıklaması, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesi ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ülke dışına çıkarılmasının ardından geldi. Venezuela yönetimi ise saldırıları kınayarak uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar