Türkiye'nin 20. Gurur Kaynağı

Aydın Memecik Zeytinyağı, Avrupa Birliği'nden onay alarak Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın Ticaret Borsası'nın başarısını kutladı.

info@karadenizekonomi.com / 5.02.2024

Türkiye'nin 20. Gurur Kaynağı

Aydın, zeytinyağı konusundaki zenginliğini bir kez daha tescilledi. Memecik Zeytinyağı, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak Türkiye'nin 20. coğrafi işaretli ürünü oldu. Bu özel onay, ürünün sadece Aydın'a ait özel bir marka olduğunu ve bölgenin zeytin tarımındaki eşsizliğini vurguluyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın Ticaret Borsası'nı ve emeği geçenleri tebrik ederek, "Aydın Memecik Zeytinyağı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 20. ürünümüz oldu. Ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Türkiye'nin coğrafi işaret zenginliği her geçen gün artarken, Avrupa Birliği sürecinde olan 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin kültürel mirası, dünya genelinde tanınma ve değer kazanma yolunda hızla ilerliyor.

Formun Üstü

Formun Altı

 

AB'den Coğrafi İşaret Tescili Alan Ürünlerimiz

  1. 1 Gaziantep Baklavası

 

  1. 2 Aydın İnciri

 

  1. 3 Malatya Kayısısı

 

  1. 4 Aydın Kestanesi

 

  1. 5 Milas Zeytinyağı

 

  1. Bayramiç Beyazı

 

  1. 7 Taşköprü Sarımsağı

 

  1. Giresun Tombul Fındığı

 

  1. Antakya Künefesi

 

  1. Suruç Narı

 

  1. Çağlayancerit Cevizi

 

  1. Gemlik Zeytini

 

  1. Edremit Zeytinyağı

 

  1. Milas Yağlı Zeytini

 

  1. Ayaş Domatesi

 

  1. Maraş Tarhanası

 

  1. Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini

 

  1. Ezine Peyniri

 

  1. Safranbolu Safranı

 

  1. Aydın Memecik Zeytinyağı

 

Konuyla ilgili konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Aydın Memecik Zeytinyağı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 20. ürünümüz oldu. Ülkemize hayırlı olsun. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur'u, Yönetim Kurulu'nu, Meclis üyeleri ve tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Avrupa Birliği süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar