​Ordu’da 5 yılda 30 bin istihdam..

31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayan MHP yerel yönetimler seçim beyannamesi hazırladı.

info@karadenizekonomi.com / 18.02.2019

​Ordu’da 5 yılda 30 bin istihdam..

MHP’den flaş beyanname!

  • MHP’li Endüstri Mühendisi Muhsin Emre Demiröz’ün hazırladığı beyannamede yer alan ekonomi, yatırım üretim ve istihdama ilişkin projeler dikkat çekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu’da Büyükşehir Belediye başkan adayı çıkarmamasına karşın 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçim Beyannamesi hazırladı. MHP’li marka ve kalite uzmanı Muhsin Emre Demiröz’ün hazırladığı ve “5 Yılda 30 Bin Yeni İstihdam” başlığı ile sunulan beyannamede OSB’ler, Fındık AŞ kurulması, Organik Gübre Tesisi, Halk Ekmek ve Yeni Çambaşı Projesi gibi bölümler dikkat çekiyor.

OSB’ler yatırıma hazırlanacak

“Altınordu, Ünye ve Fatsa’da yer alan OSB’lerin altyapı çalışmaları tamamlanacak ve sanayi yatırımları için uygun ve cazip araziler üretilecektir. Organize sanayi demek ucuz arazi demektir. Yatırımcının arazi maliyetlerini minimize ederek bu sayede şehrimize çekeceğimiz yatırımlar ile 20.000 insanımıza iş ve istihdam imkânı sunulmuş olacaktır.”

Fındık A.Ş kurulacak

“Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak ve şirket üzerinden kademeli olarak 10.000 ton fındık alımı yapılacaktır. Alınacak fındıklar yine fındık a.ş. tarafından işlenecek, markalı ürünler haline getirilerek hem iç hem de dış pazarlara sunulacaktır. Ordu ‘nun fındığını marka haline getirmek, ürününün değerini arttırmak ve üreticimize daha fazla katma değer sağlamak öncelikli hedefimiz olacaktır. İnsanımızın emeğinin ve alınterinin tekelci odaklara teslim edilmemesi için ordu büyükşehir belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.”

Her ilçeye otel inşa edilecek

“İlçelerimizin, özellikle de kırsaldaki ilçelerimizin konaklama kapasitesini arttırmak için en az 20 yataklı en fazla 50 yataklı olmak üzere oteller inşaa edilecektir. Bu oteller sayesinde hem bu ilçelerimize gelen yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunulacak hem de 100 kişiye istihdam sağlanacaktır.”

“Organik gübre tesisi kurulacak”

“Özellikle fındıkta verimi arttırmak, girdi maliyetlerini düşürerek üreticimizin kazancına kazanç katmak için, büyükşehir belediyemizin fındık aş kuruluşu altında, fındık kapsullerinden organik gübre üretimi yapılacak ve cüzi bedel karşılığı üreticiye bu gübreler temin edilecektir. Hem doğal yapı korunmuş ve topraklarımız kimyasallardan arındırılmış olacak hem de en az %50 daha ucuz gübre ile yüksek verim elde etmenin yolu açılmış olacaktır.”

Halk ekmek sistemi gelecek

“Belediye bünyesinde, halkımızın ucuz ve kaliteli ekmeğe erişimini sağlayacak kamu-özel sektör ortaklığı ile bir halk ekmek fabrikası kurulacaktır. Üretimi, dağıtımı ve satış noktaları ile en az 1.000 kişinin doğrudan istihdamı sağlanacaktır. Halkımız sağlıklı, ekonomik ve hijyenik ekmeğe bu sayede kolayca ulaşabilecektir. Kamu-özel sektör ortaklığı ile şehrimizde faaliyet gösteren fırınlar daha güçlü ve istikrarlı bir yapının içinde yer alma imkanına kavuşmuş olacaktır.”

Yöresel ürün satış reyonları kurlacak

“Fındık, bal, kivi, akkuş fasülyesi ve yöremize has köy ürünlerinin satışının yapıldığı mağazalar, yol üstü tesisleri ve ülke geneline yayılacak markalaşmış mağaza konseptleri ile şehrimizin ekonomisine katkı sunulacaktır. Markalaşmış ürünler ile kaliteli ve değerli bir ürün imajı ortaya çıkartılarak şehrimize hem istihdam hem de ekonomik girdi sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda türkiye genelinde 50 tane mağaza açılması planlanmaktadır.”

Yeni çambaşı projesi

“Çambaşı yaylasını komple yeniden ele alıp buraya tıpkı isviçre alplerindeki gibi doğa ve kış turizminin büyük ilgi göreceği muazzam bir köy kuracağız. Bungalov evler, butik oteller, restoranlar, kafeler, etkinlik alanları vb. Yerli ve yabancı turistlere hayranlık uyandıracak bir proje olacaktır.”

İhtisas OSB’ler kurulacak

“Özellikle fındık entegre fabrikalarının ve fındık/kuruyemiş işleme makinelerinin imalatını yapan makine üretim fabrikalarının birarada bulunacağı, kümelenmiş ve verimli üretime imkan sunarak kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına kapı aralayacak fındık ihtisas organize sanayi bölgesini kuracağız. Bu sanayi bölgesinde en az 2.500 insanımıza iş imkanı sağlanmış olacaktır.” KARADENİZ EKONOMİ

ETİKETLER; mhp osb proje seçim beyanname
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar