Ak Partiden Yeniden Aday Olmak İstiyorum

Kumru yöresi tarihi adlı kitabım 10 yıllık bir çalışma ile tamamlandı

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2015

Ak Partiden Yeniden Aday Olmak İstiyorum

Erçallar Fındık Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Erçal  200 kişilik istihdamla fındık sektörü'nün önemli isimleriden biri olmaya devam ediyor.Son dönemler de 4 milyonluk yatırım planıyla dikkat çeken Erçal ,fındık sektörü'nün yanında otomotiv gıda inşaat sektörlerin de de çalışmalarını sürdürüyor.

Erçal son dönemde ticaretten sonra siyasi  anlamında da atılımları olmuştu.Ak Parti İl Başkanlığın da Yönetim Kurulu Üyesi olan Erçal bu dönemde yeniden aday olmak istediğini söyledi. İş adamı kimliği'nin dışında şair ve yazarlık yönününde olduğunu belirterek belkide çok az insan'nın bildiği özelliklerinden bahseden Erçal önemli açıklamalarda bulundu.

Erçal şiir kitapları, Kumru tarihi anlatan bir kitabı ve kendi çabalarıyla kurduğu bir müzesi bulunduğunu ifade ederek tüm bunların gönüllülük esasına dayandığının altını çizdi.

'' Kumru yöresi tarihi adlı kitabım 10 yıllık bir çalışma ile tamamlandı. İlk nüfus sayımının yapıldığı 1834 ve 1880 tarihi arşivlerinde yapılan araştırmaların Türkçe’ye çevrilmesi ile kitap hazırlandı. Kumru’nun soy ağacını çıkartmış olduk.Ayrıca kaçakçılığı önlemek için bir müze kurdum. 200′den fazla tarihi eserin bulunduğu müzemden Karadeniz tarihini eserler ile görmek isteyen bir çok araştırmacı faydalandı. Ordu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ortaklaşa müzem eserlerinden faydalanarak Karadeniz bölgesi tarihi ile ilgili araştırma yazısı hazırladı. İlerideki dönemde Ordu’da müzemi halka açarak Karadeniz tarihini görmek isteyenlerin hizmetine sunmak istiyorum. Bu müze ile tarihi eserlerin yurt dışna kaçırılmasını önledim. Müzedeki tüm eserlerin envanteri Ordu Müzesinde kayıt altında tutuluyor''açıklamasın da bulundu.

Erçal son olarak siyasi olarak daha önceki girişimlerini ve bugunü anlattı..

''AK Parti İl Başkanlığı yönetim kurulunda görevim sürüyor. Daha öncede İl Genel Meclis üyeliği görevini yürütmüştüm. Bir önceki Milletvekilliği döneminde ise aday adayı olmuştum. Ancak nasipten öteye geçilmiyor ki aday sıralamasında yer almadım. Nasibimiz değilmiş diyerek partimize, milletimize hizmetlerimizi sürdürdük.Yeni dönemde rabbim nasip ederse yine aday olmayı düşünüyorum. Partimde uygun görürse milletimize bu yolda hizmet etmek istiyorum. Memleketime bugüne kadar iş alanında, kültür ve sosyal alanlarda hizmet ettim. Hizmetlerin devamını bu kulvarda sürdürmek istiyorum''şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar