Başkan Yılmaz ve Vali Balkanlıoğlu'ndan Çevre Yolu İnşaatında İnceleme

Balkanlıoğlu;''Birkaç ay içerisinde tamamlanacak birinci bölüm, en az 10 trafik ışığını by-pass edecek''

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2017

Başkan Yılmaz ve Vali Balkanlıoğlu'ndan Çevre Yolu İnşaatında İnceleme

Fatsa ilçesinde düzenlenen Şehit Kerem Çalışkan’ın ailesine “Devlet Övünç Madalyası Tevcihi” programı dönüşünde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Ordu Çevre Yolu inşaatının birinci bölümünde incelemelerde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çevre Yolu Proje Müdürü Naci Asilkazancı'dan çevre yolu inşaatının son durumu hakkında bilgi aldı.

Ordu Çevre Yolu’nun hizmete açılmasıyla birlikte Ordu trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını belirten Balkanlıoğlu, Çevre yolu inşaatındaki çalışmaların 

hummalı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Mayıs ayı sonuna çalışmaların bitirilmesinin planlandığını ancak bazı heyelanlı bölgelerle karşılaşıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

“Bu heyelanlı bölgelere ilişkin çapı 1,5 metre civarında, derinliği ise 30 metreye kadar forekazık yapılıyor. Yolun bir an önce hizmete açılması için çok zor koşullarda çalışılıyor. Bu çalışma hemen hemen 500 milyon TL’yi buluyor. Tamamının bitmesi ise 1 milyar TL’yi bulacak. Milletimizin, devletimizin fedakârlığı her şeyin üzerinde. Ordu için her şey yapılıyor. Burada yapılan çalışma bir viyadük çalışması. Viyadüğün üzerine uzun kolonlar yerleştiriliyor ki, her bir kolonun ağırlığı 100 tonun üzerinde. Vinçler kaldıramadığı için özel ray sistemiyle hareket ettirilerek çalışmalar yürütülüyor. Ordu Çevreyolu bittiğinde, Ordu trafiği büyük oranda rahatlayacak. Birkaç ay içerisinde tamamlanacak birinci bölüm, en az 10 trafik ışığını by-pass edecek. Çıkış kısmında biraz sıkışıklık yaşanacak ama devamı geldiğinde, Ordu rahat edecek, Karadeniz rahat edecek, Türkiye rahat edecek. Ben çalışan bütün işçilere ve destek veren yöneticilerimize Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığımız başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyemiz de buradaki çalışmaları yakından takip ediyor. İhtiyaç olduğunda makine ve ekipman ile sürekli destek veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar