GERÇEK GÜNDEME DÖNELİM

EVET HAYIR YARIŞI BİTTİ

info@karadenizekonomi.com / 18.04.2017

GERÇEK  GÜNDEME  DÖNELİM
  • ·Ordulu STK’lar, meslek odası mensupları ve kalkınma uzmanları referandum sonrası yatarım, üretim ve istihdama odaklanılmasını istediler. İşadamları bölgenin başbakan yardımcısı, milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanlarından oluşan güçlü bir kadroya sahip olduğunu, bu kadrodan yeni projeler beklediklerini dile getirdiler.

ASIL GÜNDEME DÖNMELİYİZ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, 2016 yılında ülkenin önemli gündemlerle ülke ve il genelinde yatırımların durmasına ya da yavaşlamasına neden olduğunu söyledi. Ünal “Son iki yıldır ülke gündemini PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele ve başkanlık sistemi tartışmaları meşgul etti. Ekonomi üçüncü sıraya düştü. Büyüyen bir Türkiye var. Kutuplaşmadan buna destek olalım, ilimizin ülkemizin kalkınması adına iktidarı, muhalefeti ve STK’ları birlikte ortak akılla hareket edelim” dedi.

RADİKAL ADIMLAR ATMALIYIZ

Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı eski ve eski özel idare genel sekreteri Eyüp Elmas ise, “16 Nisan sonrası yatırım ve üretim zamanı. Malum son 3 yılda 

yaşanan 4 seçim döneminde yatırımlar neredeyse durma noktasına geldi ve ekonomideki durgunluk devam ediyor. Artık kalkınmaya yönelik çözümü konuşmamız, ön yargıları kenara bırakmamız ve radikal adımlar atmamız gerekiyor. Durgunluktan yatırım ve üretimle çıkabiliriz. Yatırım; üretim demek, istihdam demek, kazanmak demek, harcamak demek, gelir demektir.” 

Karadeniz Ekonomi

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar