Karadeniz Ekonomi'nin bu haftaki manşeti!

PEKİ, BU İŞLERİ KİM YAPACAK?

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2017

Karadeniz Ekonomi'nin bu haftaki manşeti!
  • ·Ordu kamuoyu ilin üst düzey yöneticileri arasında yaşanan gerginlik ve çekişmelerin son bulmasını istiyor. Ordulular 1 bakan, 3 milletvekili, büyükşehir belediye başkanı ve bürokratların Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını dikkate almasını bekliyor.

ORDU’NUN EN BÜYÜK İŞİ “5 MEGA PROJE”

7 Haziran 2015 seçimleri yapılalı 2 yılı geçti. Seçim öncesinde o zaman Başbakan Yardımcısı olan şimdiki Kültür ve Turizm Bakanı Ordu Milletvekili 

Numan Kurtulmuş, Ordu için '5 MEGA PROJE' adıyla ilimizde yapılacak projeleri tanıtmıştı. Buna göre; hızlı tren, raylı sistem, konteyner limanı (Ünyeport), yaylalara teleferik ve Karadeniz- Akdeniz ulaşım yolunu birbirine bağlayan demiryolu hattı yapılacaktı. Adı geçen projelere ilişkin bugüne kadar somut hiçbir adım atılmadı.

YAVAŞ GİDEN YA DA BAŞLANMAYAN İŞLER

Ordu 2. OSB, Fatsa OSB genişleme projesi, Ünye OSB, Ordu-Gölköy-Aybastı yolu, Ünye-Akkuş-Niksar Yolu, Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu, Ordu Çevre Yolu, Çikolata Park, Şehir Hastanesi gibi projeler ya bitirilemedi ya da hiç başlanmadı. Bu arada Büyükşehir’in 52 projesi içinde yer alan Ordu Stat projesi, Ordu meydan Projesi, Otobüs Terminali, Modern Hayvan Pazarı, Bilim ve Teknoloji parkı, Kapalı Çarşı Projeleri, Yaş Sebze Meyve Hali, Saat Kulesi, Şehir Fındık Müzesi ve diğer müze projeleri, Şehir Kapıları gibi projeler de henüz bitirilmedi.  

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar