Numan Kurtulmuş Ordu'da konuştu: Hizmetler sürecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya geldi.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2016

Numan Kurtulmuş Ordu'da konuştu: Hizmetler sürecek

2 günlük Ordu programı kapsamında ilk olarak Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer’in Gürgentepe’de düzenlenen cenaze törenine iştirak eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, cenaze töreninin ardından Ordu Valiliğinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Ordu Valiliği Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Toplantısına Başbakan Yardımcısı ve Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri katıldı.

İl Koordinasyon Toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Sayın Başbakan Yardımcımız dönem dönem bizleri onurlandırıyor. Ordu’nun yetiştirdiği, memleketimizin medar-ı iftiharı. Memleket meseleleri ile ilgili uzun süredir kafa yoran bir kişi. Ordu ziyaretlerinden dolayı Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışması milletimizin basireti ve desteği sayesinde kısa sürede atlatıldı. Güçlü bir Türkiye hem kendimiz için, hem milletimiz için, hem de bölge ve dünya barışı için son derece önemli” diyerek, Ordu ziyaretlerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’a teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, ”Ordu iline ilişkin İl Koordinasyon Toplantısını Vali bey’in koordinasyonunda belli aralıklarla düzenleyeceğiz. Ordu ilinde yerelde ve yerel yönetimin parçası olarak siz değerli arkadaşlarımızla bir arada olarak meseleleri tartışacak ve konuşacağız. Hizmetlerin daha ileriye gitmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız” diye konuştu.

Ordu, merkezi hükümetten hizmetler almış bir ildir. Bu anlamda gerçekten bütün merkezi birimler elinden gelen gayreti ortaya koydular. Bir taraftan bu hizmetleri almayı sürdüreceğiz. Bizde Ankara'da ofisimizdeki arkadaşlarımızla buradaki bütün taleplerinizi günü gününe takip ediyoruz. Ancak, Ordu’nun, sadece Türkiye’nin Karadeniz’i ile diğer iller arasında değil, Karadeniz ile diğer ülkeler arasında da çok önemli bir şehir haline getirilmesi için ortak vizyonlara ihtiyacı var. Bu ortak vizyon içerisinde hem siz burada bu işten sorumlu olan arkadaşlarımız, hem Ankara'da bürokrasinin içerisinde üniversitenin, iş dünyasının içerisinde olan arkadaşlarımız hep beraber gayretle çalışacağız ve çok daha ileri vizyonları gerçekleştireceğiz. Sadece yolları yapmak, sadece hastaneleri, okulları yapmak değil. Her birisi çok iyi hazırlanmış, planlanmış mega projelerimizin tamamını yapmak üzere yolumuza devam edeceğiz. Bu projelerle Ordu nitelik değiştirecek, sınıf atlayacak. Bunlar, bugünden itibaren yapılacak işler değil. Projesi, planlaması, bunların bütçede ki yerleri ayrılacak ve bunların hepsini gerçekleştirmek için hepiniz gayret edeceksiniz. Bir ilin daha yukarıya gidebilmesi, daha güçlü bir il haline gelmesi için hayal kurması, hayallerini öteye taşıması ve güçlü iller haline gelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İl Koordinasyon toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, İl Koordinasyon Toplantısının ardından Okul Aile Birliği Başkanları ile bir toplantı yaptı. Ardından Camiler Din Görevlileri Haftası kapsamında Ordu Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar