Ordu artık komşularına imrenmiyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Seret Şahin, “Ordu eskiden olduğu gibi Giresun, Trabzon ve Samsun’un sahip olduklarına imrenmiyor artık. Yatırımlardan istediği payı alıyor” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 11.04.2017

Ordu artık komşularına imrenmiyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ordu’nun son yıllarda aldığı yatırımlar ve devam eden projelerle hamle yaptığını söyledi.

Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve iktidardaki temsilcileri sayesinde işlerin daha kolay yürüdüğünü söyleyen Başkan Şahin, “Ordu; Trabzon ve Samsun’unun sahip olduklarına imrenmiyor artık. Yatırımlardan istediği payı alıyor. Geçtiğimiz yıl Ordu sadece iç yollar için730 milyon lira ödenek aldı. Çünkü başbakan yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş gibi bir devlet adamımız var, Türkiye’de en başarılı belediye başkanları sıralamasında üst sıralarda olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz var. Ordu’nun sanki turizm elçisi gibi çalışan ve bu konuda oldukça başarılı olan valimiz irfan Balkanlıoğlu var” dedi.

Yaşanabilir il derecemiz yükseldi

“Herkesin altında arabası var. Her ide hava alanı var. Her ile otoban inmiş. Bu lüksü sürdürebilmek için tabi ki bazı sorunlar olacak. Türkiye son 20 yılda 

rahmetli Özal’la birlikte büyük bir atağa kalkmış, dünyanın gelişmiş 17 ekonomisinden biri olmuşsa sıkıntı olur. Sudi Arabistan’da yaşamıyoruz ki, petrol satıp para kazanalım. Çalışmak zorundayız. Kalkınan bir Türkiye var. ‘Battık yandık, demeye gerek yok. Ordu Türkiye’de yaşanabilir il sıralamasında 59. Sırada idi. Şu anda ilk 30 şehir arasın girmek üzere.”

Yatırım yapmak isteyen arazi var

“Tamam, bizim arazimiz çok pahalı da, Gölköy’e kadar bir alana sahibiz. Sanayiyi Ordu merkeze kuracak halimiz yok. 45 dakikalık mesafede arazilerimiz var. Şehir merkezinde zaten sanayi olmaz. Aslında arazi sıkıntımız yok. İl merkezinde var. Ulaşımı kolay olan 45 dakikalık nokta da arazilerimiz var. Ankara’da, İstanbul’da daha yakın yer vara mı? Hem deniz kenarında olacak, hem yakın olacak, yok öyle bir yer.”

Ordu’ya güzel oda kazandırdık

Ordu’ya güzel bir ticaret ve sanayi odası kazandırmak istiyorduk. Bugün o paralarla arsanın yarısını alamayız. Otopark için kullandığımız araziyi bile 6 milyon liraya alamayız. Şu anda değeri 10 katı eder. Yani doğru zamanda akıllı yatırım yaptık. Arsa ile birlikte tüm yatırımımız 10 milyona bitti. 650 metrekare kapalı alanı ile Ordu’nun en prestijli binasıdır. 2017 yılına 1 tl bile borcumuz olmadan girdik. Binamızın yüzde 10 kadar bir işi daha var. Yapılan işlerimizi tamamlamak istiyoruz. Endüstri Meslek Lisemiz yapılıyor. Bunların devamında ordu için yapacağımız projelerimiz var. Üyelerimiz şans verirse bir dönemde gelmek istiyoruz. Yeni dönemde ihracatçımızın, tüccarımızın ufkun açan yurt dışı seyahatlerle onları daha çok projelerle tanıştırmak istiyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar