Altınordu’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolu dolu kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Altınordu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkan Tören, “Mahalleleri, köyleri için canla başla çalışan, devletle millet arasında gönül köprüsü kuran muhtarlarımız şehrimizin istişari mekanizması, ortak aklının da merkezidir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2022

Altınordu’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolu dolu kutlandı

Muhtarlar günü dolayısıyla ilk program Atatürk anıtında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sona erdi.

MUHTARLARIMIZ BİZİM YOLDAŞIMIZ, MUHTARLARIMIZ BİZİM OMUZDAŞIMIZ, BİZİM İÇİN BİR CANDIR

Muhtarları temsilen muhtar derneklerini Belediyede misafir eden Başkan Aşkın Tören, daha sonra Altınordu Belediyesince tertip edilen programında muhtarlar ile bir araya geldi.  Burada yaptığı konuşmada Muhtarların gününü kutlayan Başkan Tören “muhtarlarımız yoldaştır, muhtarlarımız omuzdaştır, sırtınızı güvenle dayanacağınız birer dağdır, candır” şeklinde konuştu.

ORTAK AKLIN İNŞA EDİLMESİ NOKTASINDA MUHTARLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK KATKILARI VAR

Ortak akıl vurgusu yapan Başkan Tören, “Siz muhtarlarımızın, fedakârlık ve aidiyetlik noktasında örnek olduklarını çok iyi biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyordu “Muhtarların vazifesi sadece mühür basmak değildir. Yasaların yüklediği sorumluluk ve yetkinin ötesinde her bir muhtar kardeşimiz Türkiye’nin vizyonu, ufku, istikameti doğrultusunda çalışmak gibi önemli bir mesuliyetin de altındadır.” Ben de buradan hareketle şehrimizin Türkiye vizyonuna katkı yapabilmesi için ortak aklın inşa edilmesi noktasında muhtarlarımızın çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

SİZLERLE İSTİŞARE YAPARAK MAHALLELERİMİZE ‘BÜTÜN ŞEHİR EŞİT HİZMET’ İLKESİNE GÖRE HİZMETLERİMİZİ GÖTÜRÜYORUZ

Muhtarların çalışmalarına daima destek verdiklerini aktaran Başkan Tören “Evet, sizler her daim mücadelemize destek oldunuz. Şimdiye kadar, özellikle mahalle çalışmalarımızda sizlerin görüşlerine çok önem verdik. Sizlerle istişare yaptık ve mahallelerimize ‘BÜTÜN ŞEHİR EŞİT HİZMET’ ilkesine göre hizmetlerimizi götürdük. Bu manada öncelikli olarak özellikle alt yapı sorunlarını bir bir gidermeye çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bizim ilkemiz her mahalleye eşit hizmet. 92 mahallemizin her birinin sorununa hassasiyetle eğiliyoruz. Artık değişim ve dönüşüm zamanı. Alt yapı sorunlarının asgariye indiği bir mahalle için, bir şehir için çalışıyoruz. Bunu da el birliği, akıl birliği ile yapıyoruz” diye konuştu.

“ALTINORDU’DA BİRLİK VAR, DAYANIŞMA VAR, DİRLİK VAR”

Birlik ve beraberlik, istişare ve ortak aklın önemine değinen Başkan Tören “Bizim en güçlü hazinemiz dayanışma, fikir ve akıl ortaklığı. Ben şahsen, her gittiğim yerde bu konunun altını çiziyorum. Altınordu’da birlik var, dayanışma var, dirlik var diyorum. Sizlere bu noktada, çok teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi hep daim eylesin diyorum. Şehirde oluşturduğumuz istişare mekanizmasının en önemli üyeleri, paydaşları sizlersiniz. Bizim muhtarlarımızla buluşmalarımız, hasret giderme yanında şehrimizin ve hemşehrilerimizin meseleleriyle, sevinçleriyle, kazanımlarıyla, geleceğiyle ilgili görüşlerimizi paylaşma, istişare etme vesilesidir. Biz, bu şehrin potansiyelini bilerek strateji geliştirdik ve çok şükür bu konuda yaptığımız alt yapı çalışmalarıyla bir noktaya geldik. Artık yatırım zamanı. Artık, kentimizi daha fazla tanıtma zamanı. Bunu da hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Aşkın Tören’in yanı sıra Altınordu Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile Altınordu’da görev yapan muhtarların katıldığı program plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar