Altınordu Belediyesi tüm ekipleriyle seferber oldu

Altınordu’da dün akşam saatlerinde yaşanan afet niteliğindeki şiddetli sağanak yağışlar sonucu derelerin taşmasıyla su baskınları yaşandı.

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2023

Altınordu Belediyesi tüm ekipleriyle seferber oldu

Yağışların ilk anından itibaren tüm ekipleriyle sahada olan Başkan Aşkın Tören, şehir olarak son yılların en büyük afeti ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bülbül deresi, Aziziye deresi ve Zaferimilli derelerinin taşması ve yağmur suyunun tahliyesini sağlayan bakslarda meydana gelen patlama sonucu Altınordu'nun bu dereler arasında kalan bölümlerinde su taşkınları yaşandı. Yağışlar öncesinde tüm ekiplerini ve iş makinelerini kritik noktalara yerleştiren ve hazır bekleyen Altınordu Belediyesi, yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için seferber oldu.

BAŞKAN TÖREN “TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”

Yaşanan afetin ilk anından itibaren vatandaşları ve ekipleri bir an olsun yalnız bırakmayan Başkan Aşkın Tören çalışmaları gece boyunca sahadan yönetti.

Ekiplerin insanüstü bir gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Aşkın Tören, “akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sonucu şehir olarak son yılların en büyük afeti ile karşı karşıya kaldık. Kent merkezinde özellikle Bülbül deresi, Aziziye deresi ve Zaferimilli derelerinin taşması ve yağmur suyunun tahliyesini sağlayan bakslarda meydana gelen patlama sonucu şehrimizin bu dereler arasında kalan bölümlerinde su taşkınları yaşandı.

Yine aşırı yağışlar sonucu kırsal mahallelerimizin tamamına yakınında heyelanlar, toprak kaymaları ve göçükler sonucu büyük hasar oluştu. Bu bölgelerde de selin yol açtığı olumsuzluklarla ilgili eş zamanlı başlattığımız çalışmalarımız kesintisiz sürüyor.

Afet niteliğindeki yağışların başladığı ilk andan itibaren Altınordu Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle ve tüm imkânlarımızla sahadayız. Öncelikle işyerlerini ve evlerini su basan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Su baskınları yaşanan noktalarda su tahliyesi, selin birikintilerinin kaldırılması ve sokaklarımızın yıkanması başta olmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu süreçte var gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız.

Devletimiz tüm kurumlarıyla sel afetinin yol açtığı olumsuzlukları en hızlı şekilde giderecektir. Bizim de Altınordu belediyesi olarak sel felaketinin yol açtığı olumsuzlukları kesintisiz 7/24 esaslı çalışmalarımızla çok kısa sürede ortadan kaldıracağımızın bilinmesini isterim. 

Çok şükür can kaybımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Allah beterinden saklasın” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar