Birol Yılmaz'dan eski otogar mevkinde yapılacak yeni projeye tepki

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ordu il temsilcisi Birol Yılmaz bir süredir kamuoyunu meşgul eden eski otogar alanındaki park alanına yapılan yapı ile alakalı görüşlerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2023

Birol Yılmaz'dan eski otogar mevkinde yapılacak yeni projeye tepki

Kamuoyununda yakından takip ettiği üzere eski otogar alanına büyükşehir belediyesi şirketi ORKENT A.Ş. kentsel dönüşüm kılıfı ile bir proje yapmak üzere çalışmalarına başladı. Bu projenin bir kentsel dönüşüm projesi değil bir rant ve açıkçası bu kente ihanet projesi olduğunu bir kez daha buradan belirtmek isterim. Bunun yanı sıra bu rant projesini pazarlamak üzere proje alanının hemen yanındaki kamuya terkli yeşil alana mevzuatta yeri olmayan ve muvakkat yapı ruhsatıda dahil hiç bir şekilde ruhsatlandırılması mümkün olmayan bir betonarme satış ofisi inşa edildi. Her iki belediyenin ve kamuoyunun gözleri önünde bu kaçak yapıya belediyelerimiz de göz yumarak suç işliyorlar. Bu hususta her iki belediyeyede (bşb ve altınordu) bu yapının yıkılması için şikayet dilekçemizi vermiş olmamıza karşın duyumlarımız o ki büyükşehir belediyesi bu kaçak yapıyı nasıl yasallaştırırım arayışında. Buradan her iki belediye yetkililerini tekrar uyarıyorum bu kaçak yapıya göz yumarak imar kirliliği suçu işliyorsunuz. Şayet bu yapıya ruhsat vermeye kalkarsanız suç işleme kastınızıda kabullenmiş olacaksınız. Süreci yakından takip ettiğimi ve gerektiğinde konuyu yargıya taşımaktan geri durmayacağımı belirtmek isterim.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar