ORDUSİAD toplantısında ekonomiye dair sorunlar ele alındı: İş insanları çözüm için işbirliği arayışında

Ordu Sanayici İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) tarafından düzenlenen İl Geliştirme Toplantısı, Ordu'daki iş insanları ve dernek yöneticileri arasında gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2023

ORDUSİAD toplantısında ekonomiye dair sorunlar ele  alındı: İş insanları çözüm için işbirliği arayışında

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, ORDUSİAD'ın faaliyetleri, iş insanlarının talepleri ve sektördeki sorunlar ele alındı.

Toplantıda konuşan ORDUSİAD Başkanı Burhan Çakmak, dernek binasının yakın bir gelecekte Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenen yeni bir ofise taşınacağını açıkladı. Çakmak, " Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bize bir ofis tahsis etti. Dolayısıyla derneğimizi oraya taşıma düşüncesindeyiz" dedi.

ORDUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz'dan Çağrı: Fındık Sorunları İçin İşbirliği Şart

Toplantıda söz alan ORDUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz ise gündem ve ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Poyraz, uzun yıllardır iş dünyasında aktif rol aldığını ve topluma cemiyetler ve şirketler aracılığıyla fayda sağlamanın önemini vurguladı. Ancak son birkaç yıldır ORDUSİAD'ın beklenen verimi sağlamadığını ifade ederek üzüntüsünü dile getirdi. Poyraz, tüm üyelerin bir araya gelerek derneğin güçlenmesi ve daha verimli çalışması gerektiğini söyledi.

Fındık konusuna da değinen Poyraz, sektörde büyük sorunlar yaşandığını dile getirerek rakip ülkelerin fındığı kendi fiyatının altında satması nedeniyle ihracatın durma noktasına geldiğini ifade etti. Verim eksikliği ve maliyet sorunları nedeniyle Giresun, Ordu ve Trabzon'un fındık sektöründe en büyük sıkıntı yaşayan iller olduğunu vurgulayan Poyraz, bu konuda ziraat odaları, borsalar, ticaret odaları, sivil toplum örgütleri ve milletvekilleriyle bir araya gelerek çözüm bulunması gerekt ildiğini söyledi. Özellikle verim noksanlığı ve düşük maliyetli üretimlerin yapıldığı ülkelerle rekabet edememenin sektörü olumsuz etkilediğini belirten Poyraz, bu sorunun çözümü için ziraat odaları, borsalar, ticaret odaları, sivil toplum örgütleri ve milletvekillerinin bir araya gelerek hızla karar alması gerektiğini ifade etti.

ORDUSİAD İl Geliştirme Toplantısı, iş insanlarının sorunlarının ve taleplerinin konuşulduğu verimli bir platform oldu. Dernek binasının Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'na taşınması kararıyla derneğin daha güçlü bir konuma geleceği ve çalışmalarının etkinliğinin artacağı belirtilirken, fındık sektöründeki sorunların çözümü için çeşitli paydaşların işbirliği yapması gerektiği vurgulandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar