Valinin daha önemli ne işi olabilir?

Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) üyeleri, aylık istişare toplantısında bir araya geldi.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2022

Valinin daha önemli ne işi olabilir?

Toplantıda konuşan ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin, “Vali beyi davet ettik. Birkaç kez telefonla aradım, ‘Döneceğim’ dedi. Sonra haber gönderdi bu hafta çok doluymuş. ORDUSİAD, Ordu ekonomisinin %75’ine yön veren iş insanlarından oluşuyor. Valinin, sanayicinin yanında olmasından daha önemli ne işi olabilir?” dedi

Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) üyeleri, geleneksel istişare toplantısında bir kez daha buluştu. Toplantıya katılmayan Vali Tuncay Sonel’e ORDUSİAD Olarak kırgın olduklarını dile getirdi. Başkan Engin, “Vali beyi davet ettik. Birkaç kez telefonla aradım, ‘Döneceğim’ dedi. Sonra haber gönderdi bu hafta çok doluymuş. ORDUSİAD, Ordu ekonomisinin %75’ine yön veren iş insanlarından oluşuyor. Valinin, sanayicinin yanında olmasından daha önemli ne işi olabilir?” dedi.

KIRGINLIKLARIMIZ VAR

“Biraz dertliyim” diyen Başkan Engin, “Vali bey maalesef toplantımıza katılmadı. Ben de kasım ayındaki toplantıya kendisini bir kez daha davet ettim. Maalesef, Ordu’da Altınordu Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı aynı anda ORDUSİAD masasında buluşmadı. ORDUSİAD olarak bu ilin bu tabloyu hak etmediğini düşünüyoruz. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) seçimlerini ve kısa film festivalini izledik. Uzun zaman sonra OTSO başkanı ve meclisinde değişiklik oldu. Ordu SİAD’ın Kurucusu 3 numaralı üyemiz Engin Karlıbel’in oğlu Levent Karlıbel önemli bir üstünlükle OTSO Başkanlığını kazandı. Kendisine başarılar diliyorum. Bunun yanında ORDUSİAD’tan 10 üyemiz OTSO meclisine girme başarısını gösterdi. Hepsini tek tek kutluyorum. Bu akşamki yemeğimizin bir özelliği daha var. Geçen hafta Zeki Bey ve Ömer Aydın ile Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i ziyaret ettik. Durugöl’ün kurtarılması için bir çalışma yapmak adına bir ziyaretti. Daha önce de davet etmemize rağmen bu akşamki yemeğimize de kendileri katılım sağlayamadı. OTSO meclisine üye olan arkadaşlarımızı, bir proje dâhilinde ORDUSİAD’a üye yapmaya davet etmeliyiz. Bugün Levent Karlıbel’e gittim, ‘Seni üye yapacağım yoksa başkanlığını kabul etmem’ dedim ama öğrendim ki zaten üyelik başvurusu varmış, hemen işleme koyalım. İkinci kuşakların yönetime gelmesinden mutluyuz” dedi.

Başkan Engin, derneğin yeni üyesi Orhan Öztürk’ü aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engin, kasım ayı organizasyonun Fatih Titiz, şubat ayı organizasyonun ise Hakan Poyraz tarafından gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

DÜNYAYA TANITIYORUZ

Yemekte söz alan Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, pidenin tüm dünyada daha fazla tanıtımı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Hayalimiz, misyonumuz ve vizyonumuz bu geleneksel ürünümüzü tüm dünyaya tattırarak küresel bir ürün haline getirmek. Derneğimizin düzenlediği geleneksel aylık yemeklerimiz gerçekten Ordu’nun değerli iş adamlarını, abilerimizi bir araya getirme konusunda öncü oluyor. Bunun için de derneğimize ve başkanımıza teşekkür ederiz. Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak restoran sektöründe ve kafe sektöründe Neli Pide ve Tomur Kafe olarak hizmet ediyoruz. Aktaşlar Neli Pide, tamamen geleneksel Ordu mutfağı üzerinde menüsünü oluşturuyor. En iyi yaptığımız şeyi, yani pideyi endüstriyel olarak üretmeye başladık. Ordu OSB’ de 7.000 metrekare kapalı alanda günde yaklaşık 300-350 bin arasında ürün üreterek 22 ülkeye ihracat yapıyoruz. İç pazardaki hemen hemen her zincir markette yerimizi aldık. 350-400 aralığında çalışanımız var. Çalışanlarımızın %90’ı kadınlardan oluşuyor. Pizza ve hamburger nasıl tüm dünyadaki insanların hayatına girdiyse, biz de pideyi tüm dünyadaki insanların hayatına sokmak istiyoruz. Örneğin New York’tan Kore’ye olan uçuşlarda bizim pidelerimiz ikram ediliyor. Amerika’daki en büyük zincir marketlerde pidelerimiz pizza ve hamburgerle rekabet ediyor hatta birkaç ay üst üste satış rekorları kırdı Amerika’da. Sattığımız ürün hepimizin Pazar günleri yemeyi çok sevdiği pide. İnşallah yemeyi tüm dünyaya sevdireceğiz” ifadelerine yer verdi.

BALO GELENEĞİNİ YENİDEN BAŞLATIYORUZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet Balosu düzenlediklerini dile getiren Güzelordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Tevfik Serdar Köksal, “6 yıl önce bilim, kültür ve sanat alanında kurduğumuz derneğimiz güzel işler yapıyor. 6. yılımızda derneğimizi vakıflaştırıyoruz. 30 kişi Ordu’da, 60 kişi İstanbul’da olmak üzere 90 kişilik vakıf kurucu mütevelli heyet üyemiz var. 5 Kasım’a kadar kurucu üye olmak isteyen dostlarımızı bekliyoruz. 8 Kasım’da da kuruluş başvurumuzu Sulh ve Ceza Hâkimliğine vererek kuruluşumuz başlatılacak. Ordu’yu kültür sanat anlamında Şampiyonlar Ligi’ne taşımak gibi bir hedefimiz var. Vakıf olunca bu biraz daha fazlalaşacak bu çalışmalarımız. 2 yıldır Ceren Özdemir adına Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümündeki kız öğrencilerimize burs veriyoruz. 2 yılda 61 kızımıza burs verdik. 28 Ekim Cuma akşamı yüksek nitelikli bir Cumhuriyet Balosu tertip ettik. Ordu’da balo geleneğini yeniden her sene artan coşkuyla yapmaya bu seneden başlıyoruz” diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar