Etiyopya-Samsun İş Forumu, Sampa CEO'su Tarık Altuncu'nun ev sahipliğinde yapıldı: Etiyopya'nın büyüme potansiyeli ve Türkiye ile güçlü iş birlikleri tartışıldı

Samsun, Türkiye'nin önde gelen ağır vasıta yedek parçaları ihracatçılarından Sampa tarafından düzenlenen Etiyopya-Samsun İş Forumu, 15 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2023

Etiyopya-Samsun İş Forumu, Sampa CEO'su Tarık Altuncu'nun ev sahipliğinde yapıldı: Etiyopya'nın büyüme potansiyeli ve Türkiye ile güçlü iş birlikleri tartışıldı

Etkinlik, Sampa CEO'su Tarık Altuncu'nun ev sahipliğinde yapıldı ve Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed ile Etiyopya Yatırım Komisyonu Müşavir Yardımcısı Temesgen Tilahun Woldetsadik gibi önemli katılımcıları ağırladı.

Bu önemli organizasyonda, Etiyopya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve olası iş birlikleri konularında verimli görüş alışverişleri yapıldı. Etiyopya'nın taşıdığı yatırım potansiyeli, teşvik politikaları ve ülkenin sermaye çevrelerine sunduğu yeni fırsatlar, etkinliğin gündemini oluşturdu.

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed, ülkesinin kaynak zenginliği ve elverişli iş ortamı ile Samsun'un gelişmiş üretim kapasitesini vurguladı. Mohamed, bu iki unsurun bir araya gelmesi halinde, iki ülke arasında çok daha güçlü iş birliklerinin gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Sampa CEO'su Tarık Altuncu ise Etiyopya'nın büyüme isteğine dikkat çekerek Afrika'nın dinamik pazarlarından biri olduğunu ifade etti. Altuncu, Samsun'un hızla gelişen bir sanayi kenti olduğunu hatırlatarak, 120 milyonun üzerinde nüfusa sahip Etiyopya'nın kent için ekonomik anlamda yeni ufuklar açacağını söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar