Otomobil Yatırımında Değişim Sinyalleri

Araç bulunurluğundaki artış, Ticaret Bakanlığı'nın alınan önlemleri ve finansal yatırım araçlarına yönelimler, otomobil yatırımını geriletiyor. Al-Satçıların çekilmesi piyasada normalleşme işaretleri gösterirken, sıfır araç almak daha kolay hale geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2023

Otomobil Yatırımında Değişim Sinyalleri

Ancak matrah dilimlerinin güncellenmemesi, otomobillerin çoğunun yüksek ÖTV dilimine girmesine yol açıyor. Fiyatlardaki sürekli artış ve krediye ulaşım zorlukları, ihtiyaç amacıyla otomobil almak isteyenleri engelliyor.

 

Otomotiv İşletmecisi Çelebi: "Otomobil Artık Yatırım Aracı Değil"

Otomotiv İşletmecisi Barış Özgür Çelebi, özellikle faizlerin yükselmesiyle otomobili yatırım aracı olarak gören kesimin daha sağlam yatırım araçlarına döndüğünü belirtti. Bu durumun otomobil bulunurluğunu artırdığını söyleyen Çelebi, ikinci eldeki durgunluğun nedeninin yükselen faizler olduğuna dikkat çekti. Seçim öncesinde piyasaya para girebileceğini ifade eden Çelebi, seçim sonrasında ise kampanyaların veya otomobil markalarının finansman desteğinin artabileceğini öngördü.

 

Elektrikli Otomobillerin Geleceği

Çelebi, elektrikli otomobillerin geleceğin trendi olduğunu vurgulayarak, yakıt fiyatlarının yükselmesiyle vatandaşların elektrikli veya hibrit otomobillere yöneldiğini söyledi. Ancak düşük şarj seviyelerinin ve menzillerinin beklentileri karşılamadığını belirten Çelebi, elektrikli otomobil sayısının 2026'dan itibaren artacağını düşündüğünü ifade etti.

 

Karadeniz Bölgesi İçin Durum

Çelebi, Karadeniz Bölgesi için fındık hasadından sonra bir miktar hareketlilik öngördüğünü ancak temel sorunun düşük kredi verilmesi olduğunu belirtti. Kredilerin açılmadığı sürece otomobil hareketliliğinin sınırlı kalacağını ifade eden Çelebi, otomobil sektöründe çözümün bankaların düşük kredi politikalarını gözden geçirmesi olduğunu dile getirdi.

 

Asel Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar