Karadeniz’de ilk kez Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nde Erkelere özel tedavi

Erektil Disfonksiyon (ED), Türkiye'de yaşanan önemli sağlık sorunlarından biri olan sertleşme problemi olarak adlandırılıyor. Yapılan araştırmalarda, her 10 erkekten 7'sinde yaşanan bu problem, birçok alt etmenle birlikte yaşla da doğrudan alakası bulunuyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Karadeniz’de ilk kez Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nde Erkelere özel tedavi

Diyabet, prostat gibi sistematik hastalıkların yanı sıra, prostat ameliyat olanlarda, alkol ve sigara tüketenlerde, psikolojik sorunu olanlarda, hareketsiz yaşamı olanlarda, 40 yaş ve üzeri bireylerde daha sık görülen sorun şok dalga tedavisi ile sorun çözülüyor.

Karadeniz’de ilk kez Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nde MODUS ED SWT cihazı ile uygulamaya başlanan tedavi ile erkeklerde yaşanan sertleşme sorunu kısa sürede çözüme kavuşuyor. Op. Dr. Emrah Özsoy, farklı birçok sebebi olabilecek sorunun kaynağında yer alan damarlardaki tıkanıklığın giderilmesi ile cinsel bölgenin tedavi edildiğini ve normal işleyişine geri döndüğünü ifade ediyor.

 

ŞOK DALGA TEDAVİSİ NEDİR?

Şok dalga tedavisi ile ilgili bilgi veren Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nden Op. Dr. Emrah Özsoy, “Şok dalga olarak bilinen tedavi yöntemleri erkeklerde meydana gelen sertleşme sorununu gidermeye yardımcı olan yöntemlerdir. Sertleşme problemi ülkemiz genelinde de dünya genelinde de birçok erkeğin karşı karşıya kaldığı bir problemdir. Yaş başta olmak üzere birçok farklı etkenden dolayı sertleşme problemi sıklıkla görülür. Cinsel yaşamı olumsuz etkileyen bu problem birçok durumda gizli kalsa da açığa çıktığı durumda kısa bir süre içerisinde kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir” diyor.

 

ŞOK DALGA TEDAVİLERİ NASIL UYGULANIR?

Şok dalga tedavisinin uygulanma biçimi hakkında da bilgi veren Op. Dr. Özsoy, “Tedavi temelinde probleme neden olan damarlardaki tıkanıklığın giderilmesi yatar. Uygulanan tedavi boyunca tıkalı damarlara şok işlemi uygulanır ve vücuda verilen dalgalar ile damarların normal işleyişine dönmesi sağlanır. Damarların açılması ile damarlarda gerçekleşen kan akışı da normale döner ve cinsel bölgedeki damarlardan kan geçişi sağlanır. Kan döngüsünün normale dönmesi ile de cinsel bölge tedavi edilir ve normal işleyişine geri döner” ifadelerine yer veriyor.

 

HASTANEDE YATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

Tedavi için uygulanan MODUS ED SWT cihazla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Op. Dr. Özsoy, “Düşük yoğunluklu şok dalgaları ile tedavi eden özel bir cihazdır. Tedavi sonrası damarsal nedenli sertleşme bozukluklarını kalıcı olarak tedavi etmektedir. Cinsel ilişkinizi önceden planlamanız gerekmemektedir. Yapılan sertleşme tedavisi, erektil disfonksiyon alanında son teknolojiyle yapılan, yan etkisi olmayan başarılı ve kalıcı bir tedavidir. Tedavide anestezi kullanımına gerek yok. Hastanede yatış söz konusu değildir. Hasta tedaviden sonra günlük yaşantısına devam etmektedir. MODUS ED SWT çıktığı günden bu yana birçok klinikte güvenle uygulanmakta, etkili ve kalıcı tedavisiyle başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır” şeklinde konuşuyor.

 

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK

Op. Dr. Özsoy, MODUS ED SWT'nin avantajları ve başarıları ile ilgili de bilgi vererek, “Tedavide ilaç, protez kullanılmaz. Bu tedavi yöntemi tamamen non-invazivdir. Diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi her cinsel ilişkiden önce kullanılması gerekmez. Tedavi sonrasında hasta günlük yaşantısına devam etmektedir. Tedavi sırasında ve sonrasında anestezi, sakinleştirici gibi ilaç uygulaması gerektirmemektedir. Modus ED SWT tedavi başarısı %80'in üzerindedir. İlaç tedavisine cevap vermeyen ağır hastalarda başarı oranı %60'ı geçmektedir. Modus ED SWT tedavisinden sonra hastalar daha önce kullandıkları ilaç tedavisine ihtiyaç duymamaktadır. Modus ED SWT tedavisinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Düşük yoğunlukta şok dalgaları ile peniste hasarlı damarları onararak ve yeni damar oluşumu sağlayarak damarsal nedenli sertleşme bozukluklarını kalıcı olarak tedavi etmektedir” diyor.

 

MODUS ED SWT NEDEN TERCİH EDİLMELİ?

Modus ED SWT’yi neden tercih edilmesi gerektiğine dair bilgi paylaşan Op. Dr. Özsoy, sertleşme sorununda ilaçsız, ağrısız, yan etkisiz ve kalıcı bir tedavi sunduğunu; geçici etki gösteren, yan etkisi olan ve risk taşıyan ilaçlar yerine sertleşme sorununu kökünden çözen bir tedavi yöntemi olduğunu dile getiriyor.

 

MODUS ED SWT TEDAVİSİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER

Op. Dr. Özsoy, tedavinin detaylarına ilişkin ise şu bilgileri paylaşıyor: “20'şer dakikalık seanslar halinde hafif derecedeki hastalarda 6, ağır derecedeki hastalarda ise 12 seans uygulanan Modus ED SWT tedavisi, kök hücreleri uyararak hasarlı penis damarlarını onarmakta ve yeni damar oluşumu sağlamaktadır. Böylece, sertleşme sorununun ana nedeni olan kanlanma yetersizliğini düzelterek normale döndürmekte ve problemi kökünden çözmektedir. Modus ED SWT'nin odaklanmış şok dalgaları ile yapılan tedavide patolojik etkenler tamamen ortadan kaldırılarak, ağır hastalarda bile tamamen iyileşme gözlenir. Modus ED SWT ile diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi damar genişliği artırılmaz, yeni damar oluşumu sağlanır. Böylece özellikle kalp ve damar rahatsızlığına sahip kişilerde görülme olasılığı artan riskli yan etkilerden uzak durulmuş olur.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar