KPI Academy’den dünya standartlarında danışmanlık hizmeti

Şirketlere, global yetkinlikte danışmanlık hizmeti sunan KPI Academy, iş süreçlerine yönelik durum tespiti, kıyas analizi araçları ve en etkili dijital kullanım senaryolarından oluşan zengin veri tabanı ile şirketlerin rotalarını ileri olgunluk seviyesine taşımalarını sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2022

KPI Academy’den dünya standartlarında danışmanlık hizmeti

Uluslararası standartlardaki bu danışmanlık hizmeti ile Türkiye ve yakın coğrafyasında faaliyet gösteren şirketlerin sürdürebilirlik yol haritası uygulamalarına destek veriyor.

Özellikle Azarbeycan’da ve Türkiye’de şirketlerin kurumsal sürdürülebilirlik öyküsünde imzası olan KPI Academy’nin bilgi birikimi ve metodolojisini, bu alanda yetişmiş yerel uzman ekibi ile birleştirerek dünya standardında bir danışmanlık hizmeti veriyor.

Şirketlerin uzun dönemde ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri kurumsal yönetim ilkeleriyle birleştirerek şirket faaliyetlerini yönetmelerine katkı sağladıklarını söyleyen KPI Academy Sahibi Danışman Erhan Topkaya, şirketleri global firma seviyesine yükselterek rekabet güçlerini artırıyoruz dedi. Henüz 2 yıldır faaliyet vermesine rağmen Gıda, Tekstil, Teknoloji, MDF, Madencilik, Kozmetik ve Temizlik gibi bir çok sektörde şirketlerle çalışma imkanı bulan KPI Academi, sürdürülebilirlik konusunda ise Kaizen Japon üretim felsefesini kullanıyor.

 

“KPI, sürekli bir takip sistemidir”

Türkiye işsizlik oranı, kişi başı milli gelir oranı, findeks kredi notu, vücut kitle indeksi, telefonlarda ekran kullanım süresi, günlük ortalama adım sayısı, araçlarda ortalama yakıt tüketimi gibi birçok konuda KPI rakamı ile karşılaşıldığını belirten Topkaya, “Bu sistem ile çalışma sermayenizin kullanımını, işçilik verimliliğini, makine ekipmanları kullanırken aldığınız verimi ve de birim üretim maliyetinizde sizi hedefinizden saptıran tüm detayları raporlayarak sürekli bir takip sistemi oluşturuyoruz” dedi.

 

Sürdürülebilirlik için Kaizen Japon üretim felsefesi

Şirketlerin sürdürülebilirliği için Kaizen Japon üretim felsefesini kullandıklarını açıklayan Topkaya, “KPI sistemini şirketlere kurduktan sonra sürdürülebilir gelişime ihtiyacımız oluyor. Bu noktada en fazla kullandığımız sistem Japon Üretim Felsefesi Kaizen’dir. Kaizenler, çıkan iş sonuçlarının iyileştirilmesi için ekiplerinizin sistematik olarak sorunu ele alma şeklidir. Bizim isteğimiz dışardan gelip ekibinize akıl vererek fikirlerin satılması yerine kendi sorunlarını kendi çözebilen ekiplerin kurulmasıdır. Bu şirketinizin sürdürülebilirliği için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

Fındık sektöründe ölçümleme çok önemli

Personelde ekip çalışmasının ve bilgi birikiminin önemli olduğunu söyleyen Topkaya, özellikle bölgede yoğun olan fındık sektöründen örnek vererek, “Seçme bantlarda oturan çalışanların sayısı, performans, işçi verimliliği, doğru toplanan fındık miktarı, deneyimli personel seçimi gibi birçok kriterleri sağlayarak firmalarda iyileştirme yapıyoruz’’ dedi.

 

Key Performance Indicators (KPI) Nedir?

KPI bir şirketin ana başarı göstergesidir. Performansınızı rakamlarla ifade ederek ürün, hizmet, çalışan, müşterilerinizin maliyet analizini yapıp size sunar.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar