Sağlık sigortasına talep artıyor

Pandemiyle başlayan süreçte insan sağlığı öne çıkarken sağlık sektöründe maliyetler de aynı oranda artıyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2022

Sağlık sigortasına talep artıyor

Sağlıkta maliyetlerin artması ve insanların sağlığa önem vermeye başlaması sağlık sigortasına olan ilgi ve talebi de artırıyor. Sigorta acenteleri ise son bir yılda 1 milyona yakın yeni sigortalı artışı görülen sağlık sigortası üzerine yoğunlaşıyor.

Pandemiyle başlayan süreçte sağlık sigortasının öne çıktığına dikkat çeken Ordu Tiryaki Sigorta Aracılık Hizmetleri işletme sahibi Cantürk Tiryaki, günümüzde sağlıkta artan maliyetlerden dolayı insanların sağlık sigortasına rağbet gösterdiğini söylüyor.

 

Özel hastanelerde para vermeden çıkabiliyorsunuz

Sağlık sigortasının insanlara özel hastanelerde kolaylık sağladığını ifade eden Cantürk Tiryaki, “İnsanlar aracına trafik sigortası ve kasko yaptırmaya çok alıştı. Bunda hiç problem yaşamıyoruz. Ama sağlık sigortasını düşünüyorlar. Bugün özel hastanelere gittiğinizde çok ağır maliyetlerle karşılaşıyorsunuz. Bir sağlık sigortasının ödemesi de çok basit ve özel hastaneye gittiğinizde hiç para vermeden dışarı çıkıyorsunuz. Bundan daha iyi bir hizmet olamaz” dedi.

 

Herkesin yaptırması gereken bir sigorta

Pandemiyle birlikte sağlığın önem kazandığına dikkat çeken Tiryaki, “İnsanın başına ne geleceği belli değil. Allah korusun çok ağır hastalıklar geçirebilirler. Hastanelerde çok büyük paralar ödeyebilirler. Bu yüzden de kesinlikle her ailenin yaptırması gereken bir sigorta ve bu sağlık poliçesi herkesin hayatının garantisi oluyor” diyerek açıkladı.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar