Uzman eşliğinde yapılan egzersizler yaşam kalitesini arttırıyor

Günümüz vücut rahatsızlıklarının en başında hareketsizlikten kaynaklanan kas, kemik, iskelet sistemi ve omurga rahatsızlıkları geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 25.07.2022

Uzman eşliğinde yapılan egzersizler yaşam kalitesini arttırıyor

İnsanların yaşam kalitesini artırmaya ve bu tür rahatsızlıklarını gidermeye yönelik açılan Giresun Fizyoform, bu tür sağlık problemi yaşayan insanlara uzmanlar eşliğinde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunarken aynı zamanda kişiye özel aktivite ve egzersiz danışmanlığı yapıyor.

Türkiye’de 15 ilde şubesi bulunan Fizyoform Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin şubesi olarak 2022 yılı başlarında Giresun’da kurulan alanında ilk ve tek olan Giresun Fizyoform, manuel terapi, klinik pilates, gebelikte pilates, reformer, skolyoz, kişiye özel egzersiz hizmetlerini sunuyor. Her türlü fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Giresun Fizyoform Kurucusu Fizyoterapist Eren Parçal, “Vücuttaki tüm kas, kemik, iskelet sistemi problemleri, bel, boyun, omurga, kalça, diz, ayak bileği aklınıza gelebilecek vücuttaki tüm problemlerde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları yapabiliyoruz. Doktorunun izin verdiği herkese uygulama yapabiliyoruz. Hatta hamile pilatesi ve pelvik taban rehabilitasyonumuz da bünyemizde mevcut” dedi.

 

Kişiye özel tedavi uyguluyor

Alanında uzman 3 fizyoterapistle çalıştıklarını ifade eden Parçal, “Kliniğimizde 3 tane rehabilitasyon odamız, 3 tane reformer pilates odamız, 1 tane bekleme odamız bulunuyor. Yaklaşık 240 m² bir alana sahip bir işletmeyiz ve 3 fizoterapist olarak çalışmaktayız” diyerek açıkladı. Kişiye özel  uygulamalar yaptıklarını açıklayan Parçal, “Günümüzde en sık karşılaştığımız rahatsızlıklar bel ağrısı, boyun ağrısı, omurga problemleri. Bunun sebebi fazla bilgisayar kullanma ya da masa başı oturmadan kaynaklanıyor. Kişiye özel konuşup problemi neyse ona göre yönlendirip tedavi ediyoruz. Gün içinde çok fazla hareketsiz kalmamayı önerebiliriz” dedi.

 

Bilinçsizce yapılan sporlar ciddi sorunlara yol açabiliyor

Gün içinde çok hareketli olan insanların da problemleri olabileceğine dikkat çeken Parçal, “Gün içinde çok hareketli bir insan aynı zamanda yıpranabilir. Onun için de doğru hareketler yaptırmak gerekir. Yanlış pozisyonda yapılan hareketlerin zararı da olabilir. Bu yüzden mutlaka uzman eşliğinde egzersiz yapılmalı” açıklamalarında bulundu. Bilinçsizce yapılan sporların da zararı olduğunu belirten Parçal, “İşletmemizde en çok karşılaştığımız durumlardan bir tanesi de bilinçsizce yapılan spor yaralanmaları. Özellikle güvenli gördüğümüz sporlar bilinçsizce yapıldığında ciddi sorunlara yol açabiliyor. Biz burada pilatesi dâhil fizyoterapistimiz eşliğinde, güvenli bir şekilde yapıyoruz. Tedavi yöntemi de yine soruna, neden olduğuna dair yanıtları alınca kişiye göre değişmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Hem tedavi ediyor hem de egzersiz ihtiyacını karşılıyor

Reformer pilatesin revaçta olduğunu söyleyen Parçal, “Reformer pilatese gelen hastamız çok, sadece spor yapmak amaçlı gelen de var. Çünkü reformer pilates hem tedavi ediyor hem de egzersiz ihtiyacını karşılıyor. Sağlam insanlar pilatesini her yerde yapabilir elbette ama vücutsal sorunları olan insanlar mutlaka uzman biriyle egzersizini yapmalı. Biz genelde birebir çalışıyoruz ama grup şeklinde de derslerimiz mevcut. Uyguladığımız manuel terapi, elle uygulanan, kişiye özel yapılan, özel eğitimler alınarak yapılan, bel, boyun, omuz vb. bölgelerde vücuda uygulanan yöntemlerdir” diyerek açıkladı.

Son zamanlarda dikkat çeken hacamat uygulamasının zararlı olduğu noktaların olduğunu ifade eden Parçal, “Biz hacamat yapmıyoruz. Araştırmalarda da bilimsel bir geçerliliği olmadığı için tercih etmiyoruz” dedi.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar