Bakan Selçuk: Öğretmenler ay sonu ilk doz aşıları olacak

Köy okullarında yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim yapacak öğretmenlerin Şubat ayının son haftası coronavirüs aşısının ilk dozlarının yapılacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 15.02.2021

Bakan Selçuk: Öğretmenler ay sonu ilk doz aşıları olacak

Iğdır’ın Aralık ilçesinin Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, “Köylerimizde bulunan ilkokul seviyesinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıfla 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk sözlerine şöyle devam etti:

“1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz.”

Yüz yüze eğitime giren öğretmenlerin listelerinin Sağlık Bakanlığı’na iletildiğini ifade eden Selçuk, “Öğretmenler ön sırada olmak üzere randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat’ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak. EBA ve 3 TRT EBA televizyon kanalımız her zaman açık kalacak. Öğretmen ve öğrencilerimize de hizmet verecek.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar