Bayram şekerinin tadı kaçtı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayram hazırlığı yapan vatandaşların tatlı siparişleriyle pastanelerde yoğunluk yaşanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.04.2022

Bayram şekerinin tadı kaçtı

Vatandaşların tatlı talebi bayram arifesinde artarken fiyatlar ise el yakıyor. Bayramların vazgeçilmezi tatlılar, şeker ve un fiyatlarının çok artmasıyla birlikte fiyatları geçen seneye göre çok artmış durumda. Kimi vatandaşlar pastaneleri tercih ederken kimileri de evlerde tatlı hazırlıklarını sürdürüyor.

Ramazan ayıyla birlikte tatlı tüketiminin arttığını söyleyen Hüner Pastanesi tezgah şefi Ali Fuat, bayram öncesi daha fazla yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Un ve şeker fiyatlarının aşırı artmasından dolayı fiyatların da çok arttığına dikkat çeken Ali Fuat, “Geçen yıl kilosu 80 TL olan baklava bu yıl 130 TL oldu. Vatandaşların en çok tercih ettiği tatlı da baklava oluyor zaten” dedi. Vatandaşın alım gücünün azalmasıyla birlikte börek siparişlerinin de geçen seneye göre yarı yarıya azaldığını söyleyen Ali Fuat, börek fiyatlarının o yüzden çok yükselmediğini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar