Coşkun: “Tedbiri elden bırakmayalım”

Omikron varyantının alt grupları dünyada endişe yarattığını ve yakından takip edildiğini açıklayan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, eksik aşılı olanların ve kronik rahatsızlığı olanların mutlaka aşılarını tamamlaması gerektiğine dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 11.05.2022

Coşkun: “Tedbiri elden bırakmayalım”

Tüm dünyada hekimlerin omikron varyantını takip ettiklerini söyleyen Coşkun, “Gelecek haftalarda bu varyantın alt grupları ciddi hastalık tehlikesi yapar mı yapamaz mı, bütün dünyadaki hekimler bunu izliyor ama her koşulda tedbir olarak şunu kesinlikle öneriyorum:  Eksik aşılı olanlar ve kronik rahatsızlığı olanlar mutlaka aşılarını bu dönemde tamamlasınlar” dedi.

 

“Önlemlerimizi alalım”

“Hazır hastalık durmuş, hafiflemiş ve daha az görünüyorken, eksik olan korunma kalkanlarımızı bu boşlukta yerine koyalım” diyen Coşkun, “Eğer gelecekte hastalıkta yeniden aşırı bir ivmelenme olursa ve biz önlemleri bugünden almazsak, bu durumda hepimiz hazırlıksız yakalanırız, o nedenle aşısı eksik olanlar mutlaka aşılarını tamamlatsın, kronik hastalığı olanlar, kalp hastalığı olanlar, yüksek tansiyonu olanlar, şeker hastalığı olanlar mutlaka aşılarını tamamlatsınlar, çünkü  bu hastalık henüz daha tüm dünyadan kaybolmadı ve hala yeniden güçlenme potansiyeli var. Bunu unutmayalım, ona göre teyakkuzda olmamızda, tedbirler almamızda büyük fayda olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar