ELEKTRİK KESİNTİLERİ AKILLI ŞEBEKELER İLE SONA ERECEK

Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintileri iddia edilenin aksine yaz saatinde kalınması nedeniyle tüketimin artması ve üretimin karşılayamamasından kaynaklanmıyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2017

ELEKTRİK KESİNTİLERİ AKILLI ŞEBEKELER İLE SONA ERECEK
 Kesintileri meydana getiren nedenlerin başında sert geçen kış mevsiminde elektriği taşıyan ana arterlerde hatların kopması, direklerin yıkılması ve zayıf depolama altyapısı geliyor. Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye’de şebekelerin akıllı hale getirilmeye başlandığını, şebeke modernizasyonu ile elektrik kesintilerinin sorun olmaktan çıkacağını ifade etti. Bu yılki Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ülke partneri İtalya adına ise İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Müdürü Aniello Musella, ülkelerindeki enerji sektörünün Türk pazarına büyük ilgi duyduğunu belirtti. Tüm dünyanın dikkatini çeken akıllı şebekeler ve akıllı şehir uygulamaları artarak sürüyor. Enerjiden sağlığa, ulaşıma, okula, su atıklarına kadar her alanda akıllı şebekeler devreye giriyor. Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Başkanı Hasan Köktaş, 

akıllı şehir ve akıllı şebeke uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. HHB Expo tarafından 19-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın Yürütme Kurulu Başkanı da olan Köktaş, uygulanmakta ve geliştirilmekte olan akıllı sistemlerin insan hayatına önemli ölçüde konfor sağlayacağını belirtti.

Enerji alanında Türkiye için çok önemli bir platform olan ICSG İstanbul 2017, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleşecek.

Akıllı Sistemler ile aktif enerji kullanımı mümkün

TENVA Başkanı Hasan Köktaş, ülkemizdeki klasik şebeke sistemlerinin elektrik dağıtım firmaları tarafından yapılan yatırımlarla akıllı şebeke özelliğine kavuşmakta olduğunu söyledi. Köktaş, elektrik kesintilerinin özellikle fabrikalarda büyük zararlara sebep olduğunu ve akıllı şebeke uygulamalarının en büyük faydalarından birinin enerji kesintilerinin önüne geçmesi olduğunu dile getirdi. Köktaş, ‘’Akıllı şebekeler sayesinde sistemdeki anormallikler tespit ediliyor ve sistem kendi önlemlerini alabiliyor. Sistem aktif edildiğinde kimin nereye ne oranda elektrik çektiği, kimin ne kadar ürettiği ve harcanan elektrik rahatlıkla görülebiliyor’’dedi.

İtalyanlar enerjide işbirliği yapmaya gelecek

Akıllı şehir şebekeleri hakkında konuşan İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Müdürü Aniello Musella, şimdiye kadar İtalya'da akıllı şehir girişimlerine yapılan 3 milyar Avro'yu aşkın yatırımla, 15 milyon vatandaşın yaşamlarında olumlu bir etki oluşturduklarını söyledi. Enerji sektörüne yönelik teknolojilerde Italya’nın Avrupa’daki ilk ihracatçı ülkeler arasında yer aldığını, enerji ekosistemlerinin Türk pazarını büyük ilgiyle takip ettiğini belirten Musella, geçtiğimiz yıl ICGS İstanbul 2016’ ya katılan İtalyan firmaları oldukça başarılı anlaşmalar elde ettiklerini ve bu yıl da yeni işbirlikleri için ICSG 2017’ye katılacaklarını sözlerine ekledi.

ICSG İstanbul 2017

3 gün sürecek olan organizasyonda akıllı şehir uygulamaları, akıllı elektrik, su ve gaz sayaçları ekipmanları, şebeke modernizasyon sistemleri, enerji depolama, akıllı ulaşım şebekeleri ve sistemleri gibi birçok ürün ve hizmet grubu yer alacak. OSB’ler, teknokentler, belediyeler, elektrik – gaz dağıtım şirketlerinin katılacağı fuarın girişi ise ücretsiz olacak.

İTALYAN TİCARET MERKEZİ

İtalyan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi, 1986 yılında kurulmuş olup, dünyanın 67 ülkesinde 79 ofisin bulunduğu ağın bir parçası. ITA İstanbul birçok profesyonel aktivite organizasyonu sayesinde İtalyan firmaları ile Türk firmaları arasındaki ticari işbirliği imkânları sağlıyor. Ayrıca İtalyan ve Türk firmalarına danışmanlık hizmetleri vererek iki ülke firmaları arasındaki ticaret, yatırım ve işbirliğini destekliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar