Doğalgaz ve elektrik zammı piyasalara yansıyacaktır

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, doğalgaz ve elektrik kullanım tarifelerinde artış yapılmasına yönelik kararı değerlendirdi.

info@karadenizekonomi.com / 1.09.2022

Doğalgaz ve elektrik zammı piyasalara yansıyacaktır

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, sanayide kullanılan doğalgaz ve elektrik tedarikinde yüzde 50’lere yakın zam uygulamasının piyasalarda tüketici fiyatlarına da olumsuz yansıyacağını ifade etti.

1 Eylül sabahına doğalgaz ve elektrikte zamlı tariflerle giriş yapıldığını vurgulayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu; “Buna göre doğalgaza konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ’lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldı. Maliyet sebebiyle nihai elektrik tarifelerinde de mesken ve tarımsal faaliyet abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 artış yapılmıştır. Yeni fiyat tarifelerinin önümüzdeki aylarda gıdadan mobilyaya, beyaz eşyadan elektronik imalatına ve ardından perakende satışına yansıyacağı bilinmeli ve buna yönelik tedbirler alınmalıdır. Maliyet artışlarının katlanarak devam ettiği üretim bandında ülkemizin bu enerji ve akaryakıt sarmalından çıkmasına yönelik eylemler daha baskın ve tutarlı hale dönüştürülmelidir.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar