“Enerji sektörü gereken desteği bulamadı''

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve ekonomist Kerim Rota yaptığımız canlı yayında pandemi sürecinde doğalgaz gibi dövize bağlı enerji üretenlerin ciddi zararlarla karşılaştığını ve gereken desteği bulamadıklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2020

“Enerji sektörü gereken desteği bulamadı''

Karadeniz Ekonomi Digital Platformları’nda yayımlanan Analiz programının canlı yayın konuğu olan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve ekonomist Kerim Rota, enerji politikalarında süregelen yanlışlıkların küresel salgınla birlikte daha da arttığını ileri sürdü. Enerji politikalarındaki yanlışın ihale süreçlerinde başladığını ileri süren Rota, “ihalelerin yapılmasından fiyatlandırmaya kadar olan dönemde yapılan pek çok yanlışın sonuçlarına katlanmak zorunda kalan bir ülke durumundayız. Bir de pandemi sürecinde talebin çökmesi ile birlikte serbest piyasa fiyatlarının iyice aşağılara gelmesidir. Özellikle doğalgaz gibi dövize bağlı enerji üretenler ciddi zararlarla karşılaştılar. Özellikle pandemi sürecinde her sektörde yaşanan sıkıntı enerji sektöründe de yaşandı. Enerji sektörü firmaları yalnız bırakıldı ve gereken desteği bulamadılar. Çünkü bu sektör paydaşları açısından da finansman çok büyük sıkıntı getirdi” dedi.

Videonun tamamını izleyebilirsiniz.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar