Karabük'ün çöplerinden enerji üretilecek

Karabük ve ilçelerinin çöp sorunu tarihe karışıyor. Yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin ihalesi ile Karabük, çöplerini enerjiye dönüştürecek.

info@karadenizekonomi.com / 28.10.2020

Karabük'ün çöplerinden enerji üretilecek

Karabük ve ilçelerinin çöp sorununu kökten çözecek olan Katı Atık Bertaraf Tesisinin ihalesi yapıldı. Projenin hedefi 2021 yılının Haziran ayında çöpleri enerjiye dönüştürerek ilk elektriği üretmek. Uzun süredir Karabük’te gündem olan bir sorun, böylelikle çözülmüş olacak. KARÇEV tarafından yapılan ihale ile Karabük ve ilçelerinin çöpleri enerjiye dönüşüyor. Vali Fuat Gürel başkanlığındaki ihale komisyonunda; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul yer alırken ihaleye 4 firma katıldı. Değerlendirmenin ardından Barutçuoğlu İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi tesisi yapmaya hak kazandı.

Firma ilk 3 yıl KARÇEV’e üretim payı ödemeyecek. Yüklenici firma 29 yıllık ihalenin 4 ve 5’inci yılında yüzde 3, daha sonraki 4 yıl içinde yüzde 15, geri kalan 20 yılda da KARÇEV’e yüzde 10 üretim payı ödeyecek.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar