Yaşar Group'un hedefi yıl sonunda 35 milyon dolar ihracat

Makine imalatı başta olmak üzere gıda, akaryakıt, turizm, yenilenebilir enerji ve inşaat sektörlerini de bünyesinde barındıran Yaşar Group, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.07.2023

Yaşar Group'un hedefi yıl sonunda 35 milyon dolar ihracat

Yaşar Makine Metal Sanayi Genel Müdürü Seyit Ahmet Polatcan, "İlkadım'da yaklaşık 20 milyon Euro'luk bir yatırım yaptık. Nijerya'dan Kolombiya'ya kadar dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi ihraç ediyoruz. 2025 yılında yaklaşık 55 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

1969 yılında faaliyetlerine başlayan Yaşar Group, çeltik, pirinç, fındık, kuruyemiş ve hububat alanında ön temizleme, kurutma, işleme ve yerli sermaye ile büyüterek yatırımlara devam ediyor. Pirinç ve çeltik işleme makineleri üreten Yaşar Makina, ürünlerini 75 ülkeye ihraç ediyor. Her yıl yeni projeler- le yolunda emin adımlarla ilerle- diklerini belirten Yaşar Makine Metal Sanayi Genel Müdürü Seyit Ahmet Polatcan, yeni fabrika yatırımının yanında 2 bin kişiye istihdam sağlama hedefleri olduğunu ifade etti.

Samsun'un İlkadım ilçesinde kurdukları fabrikayla bin 500 kişiye istihdam sağlayacak kapasitelerinin olduğunu belirten Polatcan, şunları söyledi: "35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu yaklaşık 20 milyon Euro'luk bir yatırım yaptık. Şu anda bu tesisimizde 150 çalışana istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda bu tesisimizin çatısına 1.6 megewatlık bir güneş paneli sistemi yaptık ve elektrik üretimi- ne başladık. Bu fabrikamızda bin 500 kişiyi istihdam edecek kapasitemiz mevcut. Yaşar Group olarak toplam 1600 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2025 yılı içerisinde 2 bin kişiye istihdam sağlama hedefimiz var. Bu yatırımımız için sadece KDV teşviki aldık. Bu zamana kadar yatırımlarımızda yüzde 90 teşvik almadık. Devletin büyük yatırımlar için destekleri yok. Bizde yatırımlarımızı yüzde 90 öz sermayeyle yapıyoruz."

110 ÇEŞİT MAKİNE İMALATI

Yurt dışında Rusya, Peru ve Moritanya'da şirketleri olan Yaşar Group, pandemi döneminde de hız kesmeden üretim yapmaya devam etti. Pandemi döneminde gelen taleplere karşılık vermek için İlkadım'a fabrika yatırımı yaptıklarını ifade eden Polatcan, "Pandemi döneminde ise yüzde 125 performans ile çalıştık. Pandemi döneminde gıdanın önemi anlaşıldı. Çeltik ve pirincin değeri artınca bu sektördeki fabrikalar kapasite arttırdılar. Bundan dolayı da fabrikalar bizden makine almaya hızla devam etti. Pandemi döneminde makine yetiştiremedik ve yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımlardan biri de İlkadım'daki yeni fabrikamız. Şu anda portföyümüzde yaklaşık 2 bini aşkın müşterimiz var. Çeltik ve pirinç işleme makineleri, tahıl kurutma maki- neleri imalatı yapıyoruz. Fındık işleme ve araç üstü ekipmanları imalatını yapıyoruz. Toplamda 110 kalem makine imalatı yapıyoruz" diye konuştu.

Paramız varsa iş yapıyoruz"

Sektörde Türkiye'nin lider şirketi olan Yaşar Makine, yurtiçinde de yurtdışında da çalışmalarına aralıksız devam ediyor25 milyon doların Üzerinde gerçekleştirdiği ihracatla bölgede hem istihdam hem de katma değer yaratan Yaşar Makine, yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Şirketle ilgili açıklamalarda da bulunan Polatcan, öz sermaye ile büyüyen bir şirket olduklarına vurgu yaparak "Her zaman için borçsuz ilerlemeyi tercih ediyoruz. Banka kredisi kullanmıyoruz genelde ya da dışarıdan destek almıyoruz. Paramız varsa iş yapıyoruz. Bu yüzden de borcumuz olmuyor. Gücümüz kadar ilerlemeyi hedeflediğimiz için işlerimizde aksama olmuyor. Bir de bizim sektörümüz pandemide yara alan değil ilerleyen bir sektördü. Biz de pandemide çok güzel işler yaptık. İhracatımız 25 milyon dolar. Dolayısıyla ihracatımızda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ukrayna ve Rusya'ya uyguladığı ambargo satışlarımız da artış gösterdi" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar