İnşaat sektöründe güven yükseldi

THBB Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Ocak Ayı Raporu’nu açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2021

İnşaat sektöründe güven yükseldi

Türkiye Hazır Beton Birliği(THBB), Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu verilerine göre geçen yıla kıyasla ocak ayında Beklenti Endeksi’nde hissedilebilir bir artış göze çarpmaktadır. Aynı zamanda Güven Endeksi de yükseldi. Faaliyet Endeksi’nde ise geçen yıla göre düşük oranda bir gerileme yaşandı. İşlerdeki mevsimsel yavaşlamaya rağmen sektörün hem beklentisi toparlanmış, bunun ötesinde duyulan güven düzeyi oldukça yükselmiştir.

‘’İnşaat sektöründe hissedilebilir bir artış yaşandı’’

Ocak ayı raporumuz, geçen yılın aynı ayına kıyasla inşaat sektörünün beklentisinde hissedilebilir bir artış yaşandığını ve sektörde güvenin de yükseldiğini ortaya koymuştur diye açıklamada bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, ‘’Konut fiyatlarında gerçekleşen 2020 yılındaki ciddi artış, inşaat maliyetlerindeki yüzde 23’lük yükselme, yüksek faiz neticesinde ipotekli satışlardaki azalma ve mevcut konut stokunun fazla olması gibi etkenlere rağmen sektördeki beklenti ve güven düzeylerinin yüksekliği, 2021 yılı için ümit vadetmektedir’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar