Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef

Türkiye, yabancıya gayrimenkul satışında hedefini yükseltti. 2020 yılında yabancıya 6 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, önümüzdeki dört yılda bu rakamın 20 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu satışların yarısının ise Uzakdoğu ve Afrika pazarından gelmesi bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.07.2021

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef

Sektörel bazda yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’den gayrimenkul alan yabancıların yüzde 83.2 gibi yüksek oranda memnuniyet oranına sahip olduğu ve 10 yabancıdan 7'si yeniden almayı düşündüğü ortaya çıktı. Gayrimenkul İhracatı ve 2025 Stratejik Eylem Planı’nın açıklandığı toplantıda konuşan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, “halihazırda Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri’nin en büyük alıcı olduğu Türkiye pazarında, Uzakdoğu ve Afrikalıların payının da yükselmesi bekleniyor. Singapur ve Hindistan’ın yanı sıra Afrika ülkeleri gibi yeni pazarlara da eğileceklerini açıklayan Akbal, “2025’te ev alan yabancıların yüzde 20’si Afrika, yüzde 25’i ise Uzakdoğu'dan gelecek. Böylece yabancıya satışta dünyada ilk 10’a girmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlık 4.5 milyar dolar kazandırdı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati de, Türkiye'ye vatandaşlık hakkı için başvuran yatırımcı sayısının 1 Temmuz itibarıyla 15 bin 176'ya ulaştığını dile getirerek "gayrimenkul ve konut ağırlıklı olmak üzere fonlardan veya bankaya bir miktar para yatırarak elde edilmiş olan bu başvurulardan, 4,5 milyar dolar gelir elde edildi” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar