Kısıtlamaların gevşetilmesi karbondioaksit üretimini artırdı

Küresel CO2 emisyonları, pandeminin neden olduğu kısıtlamaların gevşemesiyle birlikte yeniden yükseldi. Yeni verilere göre, küresel olarak aralık ayında gezegeni ısıtan karbondioksit emisyonları salgın öncesinden daha fazla üretildi.

info@karadenizekonomi.com / 9.03.2021

Kısıtlamaların gevşetilmesi karbondioaksit üretimini artırdı

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, dünya genelinde enerji kullanımından kaynaklanan CO2 emisyonları; Aralık 2020’de bir önceki yılın aynı ayındaki küresel seviyelere kıyasla yüzde 2 yükseldi.

Geçen yılın sonuna doğru küresel karbon emisyonlarındaki toparlanma, dünya çapında temiz enerji geçişlerini hızlandırmak için yeterince yapılmadığına dair kesin bir uyarıdır diyen Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) genel müdürü Fatih Birol, ‘’Uluslararası Enerji Ajansı ekonomik büyüme ve enerji güvenliğini sağlarken emisyonları azaltma zorunluğunun altını çiziyor. Ülkeler ve şirketler tarafından yüzyılın ortasına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhütlerinin arttığı bir ortamda; emisyonlardaki değişkenlikler bu hedeflere hızlı ve somut bir eylemle ulaşılmazsa neler olacağını gösteriyor’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar