Elektrikli Araç İthalatında Kısıtlamalar Sektörde Endişe Yaratıyor

Elektrikli araç sektöründe son zamanlarda yaşanan gelişmeler, önemli bir tartışma konusu haline geldi.

info@karadenizekonomi.com / 25.03.2024

Elektrikli Araç İthalatında Kısıtlamalar Sektörde Endişe Yaratıyor

Enerji Otomotiv'in Genel Müdürü Rezzan Barin Turgut, elektrikli araç sektöründe yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de elektrikli araç ithalatına yönelik getirilen kısıtlamaların, sektörde büyük bir endişe yarattığını belirten Turgut, bu durumun özellikle elektrikli araç ithalatı gerçekleştiren bazı distribütör ve bayileri zorladığını ifade etti.

2023 yılında Türkiye genelinde 66.134 adet elektrikli araç satıldığını ve toplam araç satışlarının içindeki elektrikli araçların pazar payının %5,32'ye ulaştığını vurgulayan Turgut, hafif ticari araç segmentinde de önemli bir büyüme yaşandığını kaydetti. Özellikle Çin menşeli hafif ticari araçların Türkiye pazarına giriş yapmasıyla sektörde hareketlilik yaşanacağını belirten Turgut, işletmelerin hafif ticari elektrikli araçları çabuk kabul edeceklerini düşündüğünü ifade etti.

Elektrikli Araç İthalatında İzin Belgesi Şartı!

Ancak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın elektrikli araç ithalatında izin belgesi şartı getirmesiyle yaşanan sıkıntılara da değinen Turgut, bu durumun ithalat süreçlerini yavaşlattığını ve bazı firmaların 2024 model araçları piyasaya sürememesine neden olduğunu aktardı. Turgut ayrıca, otomotiv sektöründeki genel ekonomik koşulların da zorlu bir dönemi beraberinde getirdiğini vurgulayarak, sektör temsilcilerinin gelecek beklentilerinin belirsiz olduğunu dile getirdi.

 

Yaren KAYA

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar