Otomotiv sektöründe uygulanan para cezaları eleştiriliyor: önlemler yetersiz kalıyor!

Otomotivde fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla yapılan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında, yetkili bayi ve oto galerilerine 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası verildi.

info@karadenizekonomi.com / 19.06.2023

Otomotiv sektöründe uygulanan para cezaları eleştiriliyor: önlemler yetersiz kalıyor!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektörüne yönelik denetimlerde bayi ve oto galerilerine ceza kesildi.Ancak, bazı yetkililer tarafından bu para cezalarının sektördeki düzenlemelerin yetersiz olduğunu düşündüğü ve eleştirildiği belirtiliyor. Bu eleştirilerin temelinde, daha etkin ve kapsamlı bir denetim sisteminin gerekliliği ve tüketici haklarının daha iyi korunması yönünde yapısal düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulanıyor.

‘’Cezalar daha caydırıcı olmalı’’

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Samsun'da faaliyet gösteren oto kiralama yetkilisi Serkan Maral önlemleri yetersiz bulduğunu ifade ederek şunları söyledi;"6 ay 6 km konusunda düzenleme yapıldı ancak bu önlemi yeterli bulmuyoruz. Halkımızın yaratıcı çözümler bulduğunu gözlemliyoruz. Denetimlerin ve cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini düşünüyorum"dedi.

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında da konuşan Serkan Maral, "Bayilerdeki 0 km araçların azalması sebebiyle müşterilerin 2.el araçlara yönelmesi sıkça görülen bir durum. Genel olarak piyasa durgun gibi gözükse de sürekli bir satış hareketliliği bulunuyor. Araç kiralama sektörü özellikle yaz aylarında yoğun bir dönem geçiriyor ancak bu yıl önceki yıllara kıyasla biraz daha sakin geçiyor" şeklinde konuştu.

Sektörde Ticaret Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimler ve uygulanan para cezaları önemli bir konu olarak değerlendiriliyor. İdari para cezalarının sektörde caydırıcılık sağlayıp sağlamadığı ve düzenlemelerin yeterliliği üzerindeki tartışmalar sürüyor. Yakın zamanda yapılan denetimler ve sektördeki gelişmelerin dikkatle takip edileceği belirtiliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar