Hyundai elektrikli SUV modeli KONA’yı Türkiye’de satışa sundu

Hyundai Assan, dünyanın seri üretim ilk B-SUV modeli olan KONA EV’yi Türk tüketicisiyle buluşturdu. Özellikle Amerika ve Avrupa pazarında tüketiciler tarafından yoğun ilgi gören KONA EV, satışa sunulduğu 2018 yılından bu yana önemli bir satış başarısı gösterdi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2021

Hyundai elektrikli SUV modeli KONA’yı Türkiye’de satışa sundu


 Hyundai Assan, iki farklı donanım ve motor seçeneğine sahip KONA Elektrik’i lansmana özel fiyatlarla satışa sunuyor. KONA ElektrikProgressive 100 kilowatt (KW) 487 bin TL, KONA ElektrikProgressive 150 kilowatt ise 734 bin TL’ye satılıyor.
“Satılmakta olan tüm elektrikli araçlar arasında ilk sırada”
     Satışa sundukları yeni model hakkında görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Herkesin heyecanla beklediği KONA Elektrik modelimizi “Geleceğin bugüne hediyesi” sloganımızla AutoShow 2021 Mobility ile Türkiye pazarına sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Elektrikli ve hibrit araçlara olan talep Türkiye’de her geçen gün artış gösteriyor. Önümüzdeki iki yıl içinde satışların ve şarj istasyonu altyapısının 4-5 kat daha artması bekleniyor. Hyundai olarak, gelecek yıllarda satışlarımızın büyük bir kısmını oluşturacak elektrikli otomobillerimizin ilkini satışa sunarak Türkiye’de yepyeni bir dönemin başlangıcına imza atıyoruz. KONA Elektrik, SUV gövdesiyle çok yönlü bir kullanım imkanı sunarken, 484 kilometrelik menziliyle de şu an pazarda satılmakta olan tüm elektrikli araçlar arasında ilk sıraya yerleşiyor. Şimdi KONA Elektrikile elektrikli araç akımını başlatıyor ve önümüzdeki yıl yeni elektrikli otomobillerimizle de pazardaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar