Restoran işletmecileri açılmayı bekliyor

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, "Risk düzeyinin düşük olduğu ve mavi kategorideki illerde pazartesiden itibaren restoranların açılmasını umut ediyoruz. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızdan müjdeli haber bekliyoruz" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2021

Restoran işletmecileri açılmayı bekliyor

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüşerek sektörün taleplerini iletti. Bingöl, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ankara'da bir araya geldi.

Görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl, sektörün sorunlarını ve taleplerini Bakan Koca'ya ilettiklerini ifade ederek, "1 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın bazı yerlerle ilgili müjdeli haber vereceğini tahmin ediyorum." diye konuştu.

Bütün görüşmelerinde "karşı tarafların, sektörün sorunlarını ayrıntılı şekilde dinlediği ve sıkıntılara kayıtsız kalmadığını" dile getiren Bingöl, taleplerinin bir kısmının uygulamaya geçmesini beklediklerini ifade etti.

Bingöl, "Risk düzeyinin düşük olduğu ve mavi kategorideki illerde pazartesiden itibaren restoranların açılmasını umut ediyoruz. İzlenimimiz olumlu." dedi.

İlk etapta yüzde 50 kapasite kuralı konulabileceğini söyleyen Bingöl, hijyen kurallarının en katı şekilde uygulanması ve tedbirlere uymayanların gerekirse kapatılması çağrısında bulundu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar