4 ton fındığı 24 saatte kurutuyor

Deniz Fındık İşletme Sahibi Sinan Çelik, yaş fındık kurutma makinesi ile 24 saatte 4 ton fındığı kurutulabildiğini ifade eti. Üreticiye kolaylık sağladıklarını dile getiren Çelik, “Karadeniz’in nemli ikliminde fındığı kurutmak artık çok daha kolay” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2022

4 ton fındığı 24 saatte kurutuyor

Deniz Fındık İşletme Sahibi Sinan Çelik, Ordu’nun Ünye ilçesinde hizmete sunduğu yaş fındık kurutma makinesi ile üreticiye kolaylık sağladı. Karadeniz’in geçim kaynağı fındığın işleme aşamalarından olan kurutma işlemini 24 saatte yapan makineyi tesisine kazandıran Sinan Çelik, şehir içi ve şehir dışından getirilen fındığı, kurduğu tesis sayesinde ekonomiye kazandırıyor.

 

“TMO STANDARTLARINA UYGUN”

Ünye’ye ilk defa yaş fındık kurutma makinesini kazandırarak, ürüne katkı sağlamayı amaçladığını söyleyen girişimci Sinan Çelik, “TMO standartlarına uygun kurutma makinelerimizi tesisimize kazandırdık. Ünye’de ilk olan kurutma makinemizi tahsis ettik. Tabi bununla beraber bir talep olacak mı onu da görmek istiyoruz” dedi.

 

“ENDİŞELER ORTADAN KALKIYOR”-

4 ton yaş fındığı 24 saatte kurutabildiklerini ifade eden Sinan Çelik, “Her şeyden önce harmanda hava şartları uygun durumda fındığı 5 veya 6 günde kurutuyoruz, biz de bu sorunu ortadan kaldırarak 24 saatte 4 tona yakın fındık kurutup üreticiye teslim ediyoruz. TMO, standartlarına uymayan fındıkları bazen satın alınmıyor. Bu sefer de üreticilerimiz mağdur oluyor. Biz de bu yaşanabilecek sorunu ortadan kaldırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Hem zamandan tasarruf etmiş oluyoruz hem de fındık çalınır, iyi kurudu mu gibi endişeleri de ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar