Akça: Fındığınıza sigorta yaptırın

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındıkta don tehdidine karşı üreticilerin ürünlerini sigortalatması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 17.02.2021

Akça: Fındığınıza sigorta yaptırın

Karlı havadan sonra donun beklendiğini belirten Başkan Akça,” Fındıkta tomurcuklanma başlamıştı. Çarşamba gününden itibaren  sıfırın altında dereceler görülecek. Bu şartlar altında fındıkta zirai don görülme ihtimali çok güçlü bir şekilde var. Bu yoğun kar ve düşen sıcaklıklara karşın üreticinin bir takım yapabileceği işler var. Anız, saman, lastik yakmak gibi.” dedi. 


ÜRETİCİ MUTLAKA SİGORTA YAPTIRMALI- 11 MART SON TARİH


Alan geniş ve kar yağışı yoğun olacağı için bu gibi tedbirlerin çok fazla etkili olacağını sanmadığını kaydeden Akça, “Ancak alınabilecek tedbirler de var. Ondan sonra takdiri Allah’a bırakmak lazım. O yüzden buradan üreticilere daha önce birkaç kez ifade ettiğimiz gibi yine uyarıda bulunmak istiyorum. 11 Mart’ta TARSİM sigortasını son günü. Üreticilerimiz bu sigortayı yaptırarak kendini sağlama almalı. Başka çare görünmüyor. TARSİM’in de yarısını Tarım ve Orman Bakanlığı karşılıyor. O yüzden gelecek sene için geçimlerini garanti altına almak adına bu sigortayı mutlaka yaptırsınlar.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar