Altınordu Belediyesi’nin önceliği kırsal kalkınma

Altınordu Belediyesi, fide desteğiyle yerli üreticilere katkı sunan ve kırsal kalkınmayı önceleyen bir projeyi hayata geçirerek üreticilere 52 bin adet domates sivri biber ve salatalık fidesi dağıtacak.

info@karadenizekonomi.com / 26.05.2021

Altınordu Belediyesi’nin önceliği kırsal kalkınma

Altınordu Belediyesi, daha önce üreticinin ürettiği ürünleri kapısından satın alırken şimdi de fide desteğiyle yerli üreticilere katkı sunan ve kırsal kalkınmayı önceleyen bir projeyi hayata geçirdi.

Bu kapsamda ilçede ilk etapta 52 bin adet domates sivri biber ve salatalık fidesi dağıtarak kent ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ‘’Fidelerin dağıtımları 23 Mayıs Pazar günü başladı. Çalışmalarımızla sadece üretimi teşvik etmekle kalmıyoruz. Üretilen ürünlerin aynı zamanda çiftçimiz için ekonomik bir değere dönüşmesini sağlamayı da hedefliyoruz. Toplamda 52 bin adet fide Altınordulu çiftçilere teslim edilecek. Önümüzdeki dönemlerde sebze fidelerini çeşitlendirerek daha fazla sayıya ulaşacak şekilde üreticilerimizi desteklemeyi planlıyoruz’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar