‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine rekor başvuru

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine 1627 işçi başvuruda bulunurken, 627 bahçe sahibi başvuruda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2020

‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine rekor başvuru

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan fındık işçileri ile üreticileri buluşturan ‘Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın’ projesine rekor başvuru yapıldı. Geçen yıl ‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ projesiyle önemli bir boşluğu dolduran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, fındık master planının bu yıl geniş kapsamlı ikinci etabını başlattı. Bu yıl başlatılan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi ile bahçe sahiplerine işçi, işçileri de bahçe işi bulmasına yardım ediliyor. 1 Haziran’da kayıtları başlayan projeye şu ana kadar bin 1627 işçi başvuruda bulunurken, 627 bahçe sahibi ise projeden yararlanmak için kayıt yaptırdı.

‘’627 bahçe sahibi başvuruda bulundu’’

Projeye 1627 işçi ile 627 bahçe sahibinin başvuruda bulunduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’ Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal alanda farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. ‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ projesini bu yıl daha da genişleterek hayata geçirdik. 1 Haziran tarihinde başlattığımız ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine ilgi geçtiğimiz yıla oranla daha fazla oldu. Amacımız her hasat sezonunda il dışına çıkan yaklaşık 60 milyon lirayı ilimizde tutmak. Projemize şu ana kadar bin 627 işçi kardeşimiz ve 627 bahçe sahibi başvuruda bulundu. Toplamda 9 bin 883 dönümlük bahçe bu proje sayesinde toplanacak. Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile bahçede çalışacak olan işçilerin sağlıkları için de çalışma yapacağız. Bu proje ile hem şehir ekonomisini güçlendirmeyi hem de üreticilerimizin her hasat sezonunda işçi bulma sorununu çözmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar