"Fındıkta gübreleme, kaliteyi ve verimi artırır"

Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akar, "Önümüzdeki aylar bahçelerimizin kışlık gübre ve kireç gereksiniminin karşılanması gereken zaman. Fındıkta gübrelemenin kaliteyi ve verimi artıran en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu hatırlatmak isterim.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 1.10.2020

Fındıkta gübrelemenin kaliteyi ve verimi artırdığını belirten Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, yazılı açıklamada bulundu.

Akar, toprak laboratuvarında fındık üreticilerine hizmet vermeye devam edildiğini kaydetti. Ayrıca toprak analizini yaptırmanın bahçenin gereksinimi olan besin elementinin tespit edilmesini sağladığını kaydeden Akar, neticeye göre gereksinim duyulan besin elementine göre gübreleme tavsiyesinde bulundu. Kurum laboratuvarında bu yıl içerisinde 333 toprak numunesi teslim edildiğini belirten Akar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir bölümünün sonuçları çıktı. Bir bölümünün ise analizi yapılacak. Önümüzdeki aylar bahçelerimizin kışlık gübre ve kireç gereksiniminin karşılanması gereken zaman. Fındıkta gübrelemenin kaliteyi ve verimi artıran en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu hatırlatmak isterim.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar