Güldal: Lisanslı depoculuğu konuşacağız

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) öncülüğünde başlatılan ve önemli bir aşamaya gelen lisanslı depoculuk sisteminin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik bir plan ortaya çıkarılması amacıyla konunun ilgili tarafları ile konuşmayı planladıklarını ifade eden TMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 11.01.2021

Güldal: Lisanslı depoculuğu konuşacağız

Kurumun Merkez Birimleri Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Güldal, “Çalışmalarımıza yeni yılda da ara vermeden devam edeceğiz. TMO personeli olarak başarılarımıza yenilerini ekleyerek bir üst aşamaya taşıyacağız. Faaliyet alanımızdaki her ürünü ekilişinden hasadına kadar takip ederek detaylı raporlar hazırlıyoruz. İnşallah 2021 bol ve bereketli bir yıl olur. Geride bıraktığımız son üç ay verileri yağışlar bakımından istediğimiz seviyede olmadı. Ancak meteorolojiden gelen veriler iyiye işaret ediyor. Beklentimiz yağışsız geçen günlerin önümüzdeki haftalarda telafi edilmesi yönündedir.” ifadelerine yer verdi.

“Paydaşlarla süreci görüşmeye başladık”

Lisanslı depoculuk sisteminin, ülkemizde son yıllarda yapılan önemli projelerden olduğuna dikkat çeken Güldal, sözlerine şöyle devam etti: “TMO olarak sistemin merkezinde yer alan kurumlardanız. Mevcut durumunun ele alınması ve geleceğe yönelik bir projeksiyonunun çizilmesi için lisanslı depoculuk sisteminin konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ay içinde geniş katılımlı bir toplantı organize etme niyetimiz var. Burada paydaşlar öncelikli olmak üzere lisanslı depoculukla ilgili tüm kesimleri bir araya getirme hedefindeyiz. İlgili paydaşlarla süreci görüşmeye başladık. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler paylaşacağız.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar