İhracatı da artacak, istihdamı da! Karimex’ten Zonguldak’a büyük yatırım

Pandemi sürecinde işçi çıkarmak yerine en az 50 ilave personel istihdam eden Karimex Gıda, Batı Karadeniz’deki fındık işleme tesisinin açılışını, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinin 52 köyündeki üretici delegeleri ve Alaplı Ziraat Odası’nın katılımıyla gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2020

İhracatı da artacak, istihdamı da! Karimex’ten Zonguldak’a büyük yatırım

Karimex Gıda, Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 6 bin metrekarelik alanda 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip fındık kırma tesisi. Bunun yanı sıra; ahşap malzemenin kullanılmadığı, yıllık 3 bin ton işlenecek şekilde fındık üretebilen, natürel fındık bölümü ve işlenmiş fındık bölümlerinde son teknolojilerin kullanıldığı, tamamen metal malzemeden ve fındıktaki vurgun hasarını en az seviyeye indirmek için yatay tip kırma tesisi olarak faaliyettedir. Dünyanın ve ülkenin salgın nedeniyle ekonomik olarak zarar gördüğü bu dönemde Karimex Gıda, personel çıkarmak yerine hem ülkeye hem de ülke ekonomisine en az 50 ilave personel istihdam edileceği yeni bir tesisi kazandırdı. Bu tesiste daha çok organik fındık ve organik fındık mamulleri üretilecek. Fabrika Zonguldak’ın Alaplı bölgesinde 8 bin hektar arazide 600 üreticiyle organik fındık üretimi yapacak. Üretilen tüm organik fındıklar doğal ve işlenmiş olarak ihraç edilmesinin yanı sıra, burada UTZ-Rain Forest sertifikalı fındık üretimi de gerçekleştiriliyor. Bu bölgede yıllık kapasite 2 bin ton kabuklu civarındadır.

Alaplı Ziraat Odası’nın başlattığı Alaplı organik fındık üretimi projesi Azof A.Ş., Karimex Gıda bünyesinde faaliyetlerine başladı

Azof A.Ş. Karimex Gıda kurucusu Mehmet Albayrak tarafından işletmeye alınarak üretime başlatıldı. AZOF A.Ş’nin organik fındık üretim faaliyetleri sektörün yakından tanıdığı Özer Akbaşlı tarafından koordine edilmektedir. Azof A.Ş. yıllık 2 bin ton civarında organik kabuklu fındık üretimini tesislerinde işleyerek ihracata hazırlayıp, organik fındık dışında 3 bin ile 5 bin ton arasında kabuklu fındığı tesislerinde işleyerek ihracata hazır hale getirecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar