Karadenizbirlik, ayçiçek ön alım fiyatını ton başına yükseltti

Ayçiçeği alım sezonu başlangıcında Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) ton başına saptadığı 3 bin 200 liralık ön alım fiyatını 300 lira arttırarak, 3 bin 500 liraya yükselttiğini duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2020

Karadenizbirlik, ayçiçek ön alım fiyatını ton başına yükseltti

Konuyla ilgili olarak Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çiftçileri mağdur etmemek için piyasa şartlarının tekrar değerlendirildiğini kaydetti.

Karadenizbirlik’in piyasadaki gelişmeleri yakından izlediğini ifade eden Erarslan, "Birliğimiz yönetim kurulu, daha önce 3 bin 200 lira olarak tespit ettiğimiz ön alım fiyatını, gelişen piyasa şartları çerçevesinde tekrar değerlendirdi ve 3 bin 500 liraya çıkartma kararı aldı. Buna göre geçen sezonki fiyata göre yüzde 40'lık bir artış sağlamış olduk. 300 liralık bu artış, ürününü daha önce teslim etmiş üreticilerimiz için de geçerlidir." açıklamasında bulundu.

“YAĞLI TOHUMLARIN DEĞERİ GİDEREK ARTMAKTADIR”

Erarslan, Karadenizbirlik’in 12 kooperatifle alım yapmayı sürdürdüğünün altını çizerek sözlerine şunları ekledi: “Ortağımız olan binlerce çiftçimizin en ufak bir mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemleri almaya bundan sonra da devam edeceğiz. Türkiye'de yağlı tohum üretimi halen yeterli değildir. Bu nedenle en büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil etmektedir. Yağlı tohumların değeri giderek artmaktadır. Karadenizbirlik, bölgede yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek tarım satış kooperatifleri üst birliği olup kooperatifçilik hizmetlerinin bölge ekonomisine olan katkısının artması için her türlü desteği vermeye devam edecektir." 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar