Kariyer ‘Mutfak’ta başlıyor

Ordu’da Cheff Consept Mutfak Akademisi açıldı. Firmanın kurucu ortaklarından olan mutfak sanatının deneyimli eğitmenlerinden Rifat Pir, başta Türk mutfağı olmak üzere dünyanın zengin mutfaklarındaki tecrübesini genç aday şeflerle paylaşacak. Meslek erbabı yetiştirmeye yönelik kursta iyi bir kariyer hedefi de sunan Mutfak Akademisi, amatör kursiyerlere eğitim vermeyi, teorik ve pratiğin eşzamanlı yapıldığı, her öğrencinin kendine ait uygulama alanı olduğu bir atölye ile hizmet vermeyi planlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.01.2021

Kariyer ‘Mutfak’ta başlıyor

Şubat ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı akreditasyonuna bağlı özel bir öğrenim statüsünde olacak ‘Cheff Consept Mutfak Akademisi’ okulu, diploma, belge ve meslek edindirmeye yönelik çalışmalarının yanı sıra hafta içi çalışanlara yönelik de hobi amaçlı aşçılık ve pastacılık programlarına hizmet vermeyi planlıyor. Pandemi nedeniyle programlarını çok fazla artıramadıklarını kaydeden Mutfak Akademisi kurucu ortaklarından Şef Rifat Pir, salgın bittikten sonra hobi amaçlı programlara yenisinin ekleneceğini de kaydetti. Pir, akademiyi kurmadaki amaçlarını şu sözlerle dile getirdi: “En büyük hedeflerimizden bir tanesi Ordu gastronomisine faydalı bir şeyler yapmak. Ordu’nun buna ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Şehre olan sevgimizden dolayı biz de böyle bir alanda yatırım yapmak istedik. Buradaki uygulama alanımız; teorik ve pratiğin eşzamanlı yapıldığı, 17 tane kursiyerin aynı anda eğitim alabildiği, her öğrencinin kendine ait uygulama alanı olduğu bir atölyemiz var. Bunun haricinde öğrencilerimizin tamamı, alanında uzman şeflerle birlikte müfredata uygun, işin temelini öğrenerek çalıştıkları veya aktif olacakları sektörde daha bilinçli bir şekilde uygulama yapacaklarını burada gösteriyoruz. Şubat ayı ile birlikte ilk eğitim öğretim dönemine başlıyoruz.”

Staj, sınav ve belge süreci

“Meslek edindirmeye yönelik, bilinçli işletmelerde çalışabilecek, kurumsal firmalarda çalışabilecek potansiyel yeterliliğe sahip öğrenciler mezun edeceğiz.” diyen Pir, 8 aylık aşçılık programının son dört ayında öğrencileri işyerlerine staja gönderdiklerini, staj eğitimi bittikten sonra bakanlığın denetiminde bir sınav olduğunu ve sonrasında belgelerin düzenlendiğini kaydetti.  

Eğitime odaklı bir kurum olduklarını kaydeden Pir, “Catering tarzında bir hizmetimiz şu anda mevcut değil. Ama önümüzdeki günlerde ne olur bilemiyoruz. Doğum günü etkinliklerinde doğum günü olacak kişinin pastasını beraber hazırlayabileceğimiz bir etkinliği burada gerçekleştirebileceğiz. Buna benzer workshopları burada yapacağız.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar